Må betale 125 000 i oppreisning til bokhandlerens kone

Åsne Seierstad tapte i Oslo tingrett.

TAPTE I TINGRETTEN:  Åsne Seierstad er i Oslo tingrett dømt til å betale oppreisning til bokhandlerens kone, Suraia Rais. Foto: Scanpix
TAPTE I TINGRETTEN: Åsne Seierstad er i Oslo tingrett dømt til å betale oppreisning til bokhandlerens kone, Suraia Rais. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):  Åsne Seierstad er i Oslo tingrett dømt til å betale 125 000 kroner i oppreisning til bokhandleren i Kabuls kone, Suraia Rais, for krenkelse av privatlivets fred. I tillegg må også Cappelen Damm forlag, som utga boka, betale Rais 125 000 kroner.

«Opplysningene om Rais sine tanker og følelser, er sensitive. De er tillagt henne som sanne, og publisert uten at Seierstad og Cappelen Damm kan anses for å ha handlet i god tro for å sikre at de er riktige og nøyaktige. Rais er ikke kilden til opplysningene, og kan ikke sies å ha medvirket til dem.», slår tingretten fast.

- Dommen er etter min mening knusende for Seierstads journalistikk. Det er nå blitt konstatert at Seierstad har diktet for å tjene penger på omtale av andres privatliv, og at hun har opptrådt uaktsomt, sier Suraia Rais advokat, Per Danielsen.

Han har enda ikke fått tak i Rais, men tror hun vil bli fornøyd med rettens avgjørelse.

-Det beste med dommen er at den åpner for at også resten av familien nå kan kreve oppreisning. Deres sak er blitt utsatt i påvente av utfallet av denne saken, men når den nå er avklart vil de kreve det samme, sier Danielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer