Må betale for P4s frekvenser

Hvis Kanal 24 retter en formell henvendelse til oss om å overta frekvensene i det fjerde sendenettet før tiden, vil P4 innlede samtaler.

Det sier P4s kommunikasjonsdirektør Ole Tom Nomeland til NTB.

- Så vidt jeg vet har vi ikke fått noen formell henvendelse fra Kanal 24, men kommer den, vil vi selvsagt behandle den seriøst.

Nomeland innrømmer at det til sjuende og sist handler om penger dersom Kanal24 skal komme på lufta før nyttår.

Naturlig å betale

Han mener det er en kurant sak å diskutere penger ettersom Kanal 24 nettopp brukte penger som argument for å holde P4-sendingene gående fram til nyttår.

I stedet stengte P4 det fjerde sendenettet etter at tingrett og lagmannsrett ga kanalen lov til det. I retten hevdet P4s advokater at det ville koste kanalen hele 50 millioner kroner dersom P4-lytterne ikke automatisk fulgte med over til den nye kanalen.

Nomeland vet ikke hvor mange av P4s faste lyttere som har skiftet over til det femte sendenettet, og regner heller ikke med å få holdbare tall før i uke tre.

- Det vi vet er at vi i 2004 har kalkulert med en nedgang fra 1,1 millioner lyttere til 800.000. Det er 200.000 færre på grunn av dårligere dekning og 100.000 som vi regner med å miste til andre kanaler, sier Nomeland.

«Grunnfjell»

Han sier de undersøkelser som er gjort, viser at P4 har et grunnfjell på 600.000 lyttere som han ikke frykter for å miste. Kampen vil stå om de neste 200.000 som til nå har vist lojalitet mot P4 i forhold til andre kanaler som er på lufta.

- Hvordan de velger når et nytt alternativ foreligger, vil bare fremtiden kunne vise, sier Nomeland.

Han sier P4 hver dag får flere tusen henvendelser på SMS med spørsmål om hvilke frekvenser kanalen nå sender på.

- Akkurat dette synes vi lover godt. Vi har alltid hevdet at lytterne er våre beste allierte, og slik håper vi det skal bli også i fortsettelsen, sier Nomeland.

(NTB)

MÅ PUNGE UT: Hvis kanalsjef Arne H. Krumsvik og resten av Kanal 24 vil ta over den gamle P4-frekvensen før nyttår, må de åpne lommeboka.