Må bytte navn på filmen etter Paris-terroren

«Louder Than Bombs» får mer «skånsom» tittel.

(Dagbladet): Den norske regissøren Joachim Triers første engelskspråklige spillefilm «Louder Than Bombs» får ny tittel i Frankrike, melder Screen Daily.

Ifølge filmens franske distributør, som slipper filmen på det franske markedet 9. desember, over et halvt år etter at den hadde premiere på Cannes-festivalen i mai, skyldes det at man ikke vil forvirre publikum i kjølvannet av terrorangrepene i Paris forrige helg.

Mer skånsom - Det er ikke en film om angrepene, noe den forrige tittelen kan få folk til å tro. Det er ingen militant film, den er snarere melankolsk. Vi ønsket å finne en mer skånsom og positiv tittel etter det som hente fredag, sier Alexandre Mallet-Guy i Memento Film Distribution til Screen Daily.

Den nye tittelen blir «Back Home».

Overfor Dagbladet avdramatiserer filmskaper Joachim Trier det som skjer.

- Tittelskiftet i seg selv er udramatisk. Det skulle alltid være en egen tittel i Frankrike, sier Trier.

Prisbelønt Filmen handler om en far og to sønner som rydder opp etter ektefellen og morens død i en ulykke. Den har Hollywood-stjernene  Jesse Eisenberg og Gabriel Byrne samt franske Isabelle Huppert i sentrale roller.

I helga mottok Joachim Trier den prestisjetunge Bronsehesten ved Stockholm internasjonale filmfestival. Det er samme pris regissøren fikk for sin forrige film, «Oslo 31. august».

- Det er en utrolig ære å bli tildelt Bronsehesten for andre gang. Stockholm internasjonale filmfestival har alltid en veldig god seleksjon med internasjonale filmer, så det er en fantastisk bare å bli valgt ut, sier Trier.

- Det var etter prisseremonien for fire år siden, da vi vant for «Oslo, 31 August», at jeg ble introdusert for Isabelle Huppert for første gang. At hun nå spiller en av hovedrollene i «Louder Than Bombs» slutter sirkelen, sier han.

Må bytte navn på filmen etter Paris-terroren