- Må endre profil

NRKs radiosjef Nils Heldal mener Kanal24 må skifte profil for å overleve.

Radiosjef Nils Heldal orienterte i går Kringkastingsrådet om den nye konkurransesituasjonen på radiomarkedet. Han mener NRK ikke er truet av den nye kanalen på noen måte.

- P1s lyttertall øker, og vi kan nå senke skuldrene. Lytterne våre er fornøyde med oss, og vi trenger ikke endre oss. De som svetter mest, er nok Kanal24, sa Heldal.

Han mener den nye radiokanalen må tilby lytterne sine bedre radio for å overleve.

- For like P4

- Kanal24 er for like P4 i dag, og de må endre profilen hvis de skal få flere lyttere, sier Heldal.

- Det virker som om Kanal24s mål er å utkonkurrere P4. Jeg synes det er rart, for ved å gjøre det sier de at radiolandet ikke er stort nok for begge, og at det er vinn eller forsvinn.

- Kanal24 trenger noen kioskveltere, som gir folk en grunn til å høre på radio. De må trekke opp noen ess fra ermet hvis de skal klare seg i konkurransen. Det gir meg ingen grunn til å høre kopien Kanal24 når jeg kan høre på originalen P4, sier Heldal, som innrømmer at han må høre mer på den nye kanalen før han danner seg et endelig bilde.

Dårlig flyt

NRK har leid inn eksterne konsulenter for å gå gjennom Kanal24 og P4.

- De første rapportene viser at Kanal24 låter overraskende dårlig. De har hatt dårlig flyt, med mye teknisk tull, jingler som kommer til feil tid, og musikk og tale som ofte er dårlig tilpasset hverandre. Våre konsulenter er overrasket over hvor hakkete sendingene til Kanal24 har vært, og hvor gode P4 har vært, sier Heldal.

KAN SENKE SKULDRENE: Nils Heldal i NRK ser ikke Kanal 24 som en trussel.