Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Må endre voldtekts-historie i Lena Dunhams bok

Beskrivelsen passet virkelig mann.

TRUET MED SØKSMÅL: Lena Dunham må gjøre endringer i nye utgaver av boka «Ikke en sånn jente», der hun skriver om en voldtekt hun skal ha blitt utsatt for som 19-åring.  Foto: NTB SCANPIX / Joel Ryan/Invision/AP
TRUET MED SØKSMÅL: Lena Dunham må gjøre endringer i nye utgaver av boka «Ikke en sånn jente», der hun skriver om en voldtekt hun skal ha blitt utsatt for som 19-åring. Foto: NTB SCANPIX / Joel Ryan/Invision/AP Vis mer

(Dagbladet): Lena Dunhams bok «Ikke en sånn jente» inneholder en historie om en voldtekt hun skal ha blitt utsatt for som 19-åring. Overgriperen, som blir omtalt som «Barry», får en detaljert beskrivelse i boka.

Han skal ha vært en klassekamerat av Dunham ved Oberlin College. Dessuten hadde han bart, gikk i cowboystøvler, jobbet på skolens bibliotek og hadde sitt eget radioshow, skriver Time.com.

• Les Dagbladets anmeldelse av «Ikke en sånn jente»: Fittepreik

Vil endre boka
Tilfeldigvis passer beskrivelsen svært godt til en virkelig Oberlin-student, ved navn Barry. Han har truet med å gå til sak mot Dunham, og nå lover forleggeren hennes å gjøre endringer både i ebok-utgaven og i framtidige utgaver av boka. Det melder blant andre Huffington Post.

Forlaget Random House har bekreftet at den fornærmede mannen ikke er identisk med «Barry» i boka, og fra nå av skal det framkomme tydelig at «Barry» er et pseudonym.

Samler inn penger
Mannens advokat, Aaron Minc, har imidlertid allerede opprettet et fond på nettsiden gofundme.com, for å samle inn penger til de juridiske omkostningene han har hatt i forbindelse med saken.

Dunhams forlag Random House har nå tilbudt seg å betale utgiftene hans. Men i et brev til støttestpillerne på nettsiden, påpeker Minc at forlaget ikke svarte ordentlig på henvendelsene deres før de hadde klart å samle inn 200 000 kroner.

De krever en unnskyldning fra Dunham selv, og ber dessuten om at forlaget gjør mer for å renvaske mannens navn. Lena Dunham har foreløpig ikke kommentert saken.