Må endre voldtekts-historie i Lena Dunhams bok

Beskrivelsen passet virkelig mann.

TRUET MED SØKSMÅL: Lena Dunham må gjøre endringer i nye utgaver av boka «Ikke en sånn jente», der hun skriver om en voldtekt hun skal ha blitt utsatt for som 19-åring.  Foto: NTB SCANPIX / Joel Ryan/Invision/AP
TRUET MED SØKSMÅL: Lena Dunham må gjøre endringer i nye utgaver av boka «Ikke en sånn jente», der hun skriver om en voldtekt hun skal ha blitt utsatt for som 19-åring. Foto: NTB SCANPIX / Joel Ryan/Invision/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lena Dunhams bok «Ikke en sånn jente» inneholder en historie om en voldtekt hun skal ha blitt utsatt for som 19-åring. Overgriperen, som blir omtalt som «Barry», får en detaljert beskrivelse i boka.

Han skal ha vært en klassekamerat av Dunham ved Oberlin College. Dessuten hadde han bart, gikk i cowboystøvler, jobbet på skolens bibliotek og hadde sitt eget radioshow, skriver Time.com.

• Les Dagbladets anmeldelse av «Ikke en sånn jente»: Fittepreik

Vil endre boka Tilfeldigvis passer beskrivelsen svært godt til en virkelig Oberlin-student, ved navn Barry. Han har truet med å gå til sak mot Dunham, og nå lover forleggeren hennes å gjøre endringer både i ebok-utgaven og i framtidige utgaver av boka. Det melder blant andre Huffington Post.

Forlaget Random House har bekreftet at den fornærmede mannen ikke er identisk med «Barry» i boka, og fra nå av skal det framkomme tydelig at «Barry» er et pseudonym.

Samler inn penger Mannens advokat, Aaron Minc, har imidlertid allerede opprettet et fond på nettsiden gofundme.com, for å samle inn penger til de juridiske omkostningene han har hatt i forbindelse med saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer