Må forklare Syden-sponsing

De to profilerte Dagsrevy-medarbeiderne Ingolf Håkon Teigene og Jon Gelius må nå forklare seg for NRKS nyhetssjef etter at VG avslørte at de har tatt imot gratis Syden-turer fra Se og Hør.

NRK har tidligere mottatt kritkikk for at journalister i kringkastingsgiganten tar godt betalte oppdrag for NHO og andre ekstererne oppdragsgivere. Oppdragene er ofte godt betalt.

I dag avslører VG at flere av avdelignens mest profilerte journalister har tatt imot gratisreiser fra Se og Hør.

- Dette er uryddig og uforsvarlig. Her må NRK ta en gjennomgang av praksis. Journalister bør ikke gjøre slikt. Det er helt OK å stille opp for Se og Hør, men man skal ikke la seg kjøpe. Man skal stille opp gratis, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til VG.

Jon Gelius lot seg påspandere en guttetur til Spania sammen med kollega Svein Bryn. Ingolf Håkon Teigene fikk en tur til Italia med ungene. Nyhetsledelsen kjente ikke til turene.

- Dette har jeg ikke hørt om før, sier programdirektør Anne Aasheim i NYDI (Nyhets- pg distriksdivjsonen) i NRK til VG.

Aasheim vil ikke kommentere saken i dag, men har bedt de omtalte journalistene komme med en forklaring til mandag.

Selv avviser Gelius og Teigene at de har gjort noe galt.

- Dette har ikke innflytelse på mitt forhold til Se og Hør. Jeg gjorde blant annet et kritisk intervju i forbindelse med deres håndtering av prinsesse Märtha, sier Teigene til VG. Han vil allikevel ikke dra på flere slike turer.

- Hvorfor intervjuer dere meg om dette? Det er jo en hel haug med folk som har gjort dette. Dette var en helt uskyldig tur hvor vi hverken fikk honorar eller lommepenger, sier Gelius til VG.

Ikke sponsa av Se og Hør? Her finner du billige restplasser til syden! (Dagbladet.no)

<B>GRATIS GUTTETUR: </B>Jon Gelius (t.v.) og Svein Bryn ble påspandert en guttertur til Spania av Se og Hør, ifølge VG.<br>Foto: SCANPIX