Må ha det, bare må ha det!

Aldri før har det vært knyttet så store forventninger til et dataspill. I dag kom Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty i butikken. Les anmeldelsen!

Solid Snake og de andre figurene i Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (MGS2) har svært mye å leve opp til. Forløperen var etter min mening det beste spillet som er sluppet på PlayStation, og uten tvil et av de beste og mest nyskapende spillene noensinne. I år er det to spill alle venter på til PS2: Final Fantasy X og MGS2.

Derfor var det med stor glede jeg fant sistnevnte i posthylla for to uker siden. Det var dagen sosiale bånd ble klippet over, telefonen skrudd av, persiennene trukket for og lyden på TVen pumpet opp så mye at naboene må tro jeg har en egen hær inne i kåken.

Kapret

Informasjon om den topphemmelige teknologien i de kjernevåpenutstyrte robotene Metal Gear er sluppet ut på i miljøer der den slett ikke skulle vært. Resultatet av det er et utall variasjoner av Metal Gear over hele verden. Det fryktinngytende våpenet er blitt en regulær der av arsenalet hos atommaktene.

Solid Snake, som nå er blitt med i Anti-Metal Gear-gruppa «Philanthropy», har fått vite at amerikanske marinesoldater har utviklet en ny type Metal Gear. Den skal fraktes til et ukjent sted. Snake må infiltrere båten som frakter våpenet.

Akkurat da du skal begynne spillet, blir båten kapret av mystiske og tungt bevæpnete soldater, som har egne planer for Metal Gear.

Intelligente fiender

Der begynner spillet, og mer av historien skal vi ikke røpe - det ville ødelegge forferdelig mye av moroa.

Men det er virkelig moro. Usedvanlig moro. Du skal snike deg rundt, og gjøre ditt ytterste for ikke å bli oppdaget. Det er slett ikke enkelt.

Hvis du er skadd, følger fienden blodsporene dine. Har du vært ute i regnet, følger de søla fra skoene dine. Hvis du løper i nærheten av dem, hører de deg, og hvis de ser skyggen din ligger du dårlig an.

Fienden er svært intelligent programmert, og står ikke stille mens du kverker dem. De ringer etter forsterkninger, kaster seg rundt, gjemmer seg og fyrer løs med alt de har.

Overraskende

Hvis du klarer å ta fienden som har oppdaget deg før han får slått alarm, er du likevel ikke trygg. Når de andre vaktene som patruljerer finner en drept soldat i korridoren, skjønner de selvfølgelig tegninga, og begynner jakten på deg. Derfor må du prøve å gjemme likene, inne i skap, i mørke hjørner eller andre steder der de ikke blir oppdaget.

Det er faktisk så mange spennende ting du kan gjøre i spillet, at dette raskt kunne blitt den lengste anmeldelsen du noen gang har lest. Men resten får du finne ut av sjøl. Det er mest gøy.

Spillet er i hvert fall fullt av overraskelser, spennende utfordringer og masse action. Grafikken er nydelig og virkelig forseggjort. Lydeffektene er minst like bra, og musikken forstyrrer ikke - den glir rett inn i omgivelsene og gir spillet enda mer nerve.

Løp og kjøp!

Som jeg nevnte tidligere, historien løfter spillet opp i en klasse for seg selv. Du slutter ikke å bli overrasket. Til å begynne med kan nok all praten bli i meste laget, og det kan fort bli litt kjedelig når du sitter der med spillet og klør etter å få sneket deg litt rundt. Men etter noen timer gleder du deg til hver gang det kommer en ny videosekvens som bringer historien videre.

Jeg har ikke vært så hekta på et spill siden Diablo kom til PC, og synes MGS2 knuser forgjengeren sin. Dette er et spill du rett og slett må ha! Hvis ikke kan du like gjerne selge PS2-en din!Her er spillets offisielle hjemmeside (med bilder og videoer)

PS! Spillet har noen voldelige sekvenser, og egner seg ikke for små barn

TRØBBEL: Soldatene har fått teften av deg. Dette er ikke en gjeng du skyter med sprettert.
SKAPSOLDAT: Først skutt med bedøvelsespistol, så gjemt bort i et skap, for at ikke kollegene hans skal skjønner at noe er galt.
I BOKS! Det finnes flere forskjellige esker du kan ta meg deg og bruke i vanskelige situasjoner. Men fienden er såpass smarte at de selvfølgelig sjekker esker som står rare steder. Likevel gir det deg et lite overtak i for eksempel varehus.
KLAR TIL ANGREP: Men her blir du avslørt av skyggen din.