Må ha gin når han jobber med Stargate

- Vi har blitt kompiser, sier Wiz Khalifa.

HOVERENDE: Wiz Khalifa mener han er verdens beste rapper. I kveld spiller han på Hovefestivalen. Foto: Jonas Pettersen
HOVERENDE: Wiz Khalifa mener han er verdens beste rapper. I kveld spiller han på Hovefestivalen. Foto: Jonas PettersenVis mer

(Dagbladet): Stargate serverte Wiz Khalifa (24) hans første Billboard-topp i USA med superhiten «Black and Yellow». Nå har de samarbeidet igjen, på Khalifas andre album som kommer til høsten.

Førstesingelen «Work Hard Play Hard» er blitt skrudd sammen av den norske produsentduoen, som også er en av Rihannas nærmeste samarbeidspartnere. Da de lagde låta var det imidlertid ikke så mye hardt arbeid involvert som låttittelen skulle tilsi, ifølge Wiz Khalifa.

HITMAKERE: Norske Stargate var nominert til Grammy for Wiz Khalifa-hiten «Black & Yellow». Foto: Scanpix
HITMAKERE: Norske Stargate var nominert til Grammy for Wiz Khalifa-hiten «Black & Yellow». Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har blitt kompiser. Det er ikke sånn at vi bare er forretningspartnere og sitter med hver vår stabel med dollarsedler og skuler på hverandre. Når vi møtes, så henter vi noe å spise og noe gin, og så begynner vi å jobbe. De er store hitmakere og har jobbet med de største stjernene, men prøver ikke å endre på den jeg er. De får meg bare helt enkelt til å få ut potensialet mitt og bli den beste rapperen som jeg kan være, sier rapperen, som spiller på Hovefestivalen i kveld, til Dagbladet.

Søksmål Tidligere i år var Wiz Khalifa og den norske produsentduoen involvert i et søksmål i USA, der de ble krevd for 13 millioner av rapperen Maxamillion. Han hevdet at Khalifa og Stargate plagierte låta hans «Pink N Yellow» da de lagde «Black & Yellow». Førstnevnte er det ingen som har hørt, sistnevnte har blitt solgt i over tre millioner eksemplarer.

- Jeg har ikke hørt noe mer om det der, så jeg vet ikke hva som skjedde. Han har vel innsett at han er en kødd, slår rapperen fast.

På det kommende Khalifa-albumet «O.N.I.F.C.» - en forkortelse for «Only Nigga in First Class» - produserer, i tillegg til Stargate, blant andre will.i.am og The Neptunes noen låter. På gjestelista finner man også artister som rapperen 50 Cent og r&b-artisten The Weeknd.

Stargate-samarbeidet «Work Hard Play Hard» klarte ikke følge opp «Black & Yellow»-suksessen og havna på en 29. plass på Billboard-lista.

- Jeg bryr meg egentlig ikke noe om de listetoppene, selv om jeg er takknemlig overfor Stargate for at vi klarte det sist gang. Jeg er ei stjerne uansett, sier Khalifa.

- Verdens beste Tidligere i år ble 24-åringen forlova med modellen Amber Rose, som tidligere var sammen med Kanye West. Mens andre rappere, hvis man ser med klisjefulle øyne på det, er over gjennomsnittet interessert av groupies, ser ikke Wiz Khalifa på det som noe problem at han går glipp av alt det der.

- Jeg elsker dama mi og skal gifte meg med henne. Det er nok av folk som fokuserer på de feile tingene i musikkbransjen. Jeg er bare opptatt av å være verdens beste.

Alle artiklene og videoene fra årets festival, finner du på db.no/hove