DEBATT

Rødts prinsipprogram:

Må holde seg med mer enn slagord

Rødt ønsker å innføre et helt nytt økonomisk system og en annen type demokrati, men det er vanskelig å forstå hvordan det skal gjennomføres og virke i praksis.

UFULLSTENDIG FORNYELSE: Min beste tolkning er ikke at jeg, slik Moxnes (bildet) hevder, ikke har fått med meg «den fornyelsen Rødt har gjennomgått» - men at fornyelsen ikke har kommet langt nok, skriver Kristin Clemet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UFULLSTENDIG FORNYELSE: Min beste tolkning er ikke at jeg, slik Moxnes (bildet) hevder, ikke har fått med meg «den fornyelsen Rødt har gjennomgått» - men at fornyelsen ikke har kommet langt nok, skriver Kristin Clemet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Takk til Bjørnar Moxnes for hans kommentar (12.4.) til min blogg (8.4.) om at det er på tide å ta Rødt mer alvorlig.

Norge er et av verdens rikeste, frieste, likeste, tryggeste og lykkeligste land. En viktig grunn til at det er slik, er at vi har en solid rettsstat og et grunnfestet liberalt demokrati. Alle andre partier som er representert på Stortinget, ønsker å ta vare på dette liberale demokratiet.

Rødts prinsipprogram går inn for å omstyrte samfunnet. Partiet vil ha revolusjon. Jeg syns det er greit at velgerne vet det, og at mediene stiller flere spørsmål om hva det betyr.

Bjørnar Moxnes har helt rett i at Rødts prinsipprogram inneholder enkelte formuleringer som er helt uproblematiske, og som enhver kan slutte seg til. Men jeg er fristet til å sitere Kåre Willoch: Det viktigste med et politisk program er at det ikke står noe galt der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer