Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Må hvile for å kjempe videre

Alexander Rybaks pappa tror sønnen vil komme i form igjen, bare han får nok søvn.

UTSLITT: Alexander Rybak er sliten og varsler at han vil gi seg som popartist. Her blir han kåret til Årets Spellemann.
Foto: Eirik Helland Urke.
UTSLITT: Alexander Rybak er sliten og varsler at han vil gi seg som popartist. Her blir han kåret til Årets Spellemann. Foto: Eirik Helland Urke. Vis mer

||| Årets Spellemann og fjorårets MGP-vinner har flere ganger gitt uttrykk for at han er fullstendig utslitt.

Nylig skrev han på sin egen Facebook-side om et nervøst sammenbrudd
, der han slo i veggen til hendene begynte å blø. I går sa han til VG at han vil gi seg som popartist etter det kommende året og gjøre noe helt nytt i 2012.

- Alexander er en selvstendig gutt og velger selv sin skjebne. Hvis han føler at han er utslitt, så finner han måter å ordne opp i det på, sier artistens pappa, Igor Rybak, til Dagbladet.

Han tror ikke sønnen vil kutte ut popverdenen, men at han kanskje trapper ned som artist og fortsetter som komponist og låtskriver for andre.

BekymretFaren er bekymret for sønnen, men understreker at det ikke er annerledes enn for andre foreldre.

- Alle foreldre er selvfølgelig bekymret for sine barn. Jeg ønsker at han skal leve et normalt liv, sånn at han ikke blir skadet eller syk. Men jeg kan ikke bestemme over Alexander. Han må gjøre det han synes er riktig.

- Er du redd det er blitt for mye for ham?

- Nei, jeg er ikke redd for det. Jeg tror han takler det, men det er viktig at han får nok søvn. Han må hvile seg for å kjempe videre.

- Det er kanskje vanskelig?

- Ja, ja. Det er selvfølgelig ikke lett. Det krever at han må prioritere, men jeg tror han greier seg, sier pappa Rybak.

StøttePå spørsmål om han synes sønnen får nok støtte, svarer han «både og».

- De som tjener penger på Alexander, tenker på å få alt mulig ut av han akkurat nå, ikke på hans framtid, mener faren.

- Vi som er hans nærmeste er mer forsiktige. Vi prøver å ikke mase for mye. Vi vil ikke plage han eller forstyrre han, men vi støtter han.

Foreldrene hadde Alexander hjemme i noen dager før Spellemannprisen.

- Min kone er veldig flink til lage god mat til Alexander. Vi gir ham kjærlighet og ro, sånn at han hviler seg hjemme, sier Igor Rybak.

SirkushestMGP-general Per Sundnes tror ikke vi har sett det siste av Alexander.

- Jeg håper at Alexander ikke gir seg som popartist. Jeg håper at dette bare er en sliten artist som snakker og at han er klar for mer når han får roet seg og slappet av litt, sier Sundnes til Dagbladet.

- Alexander er en sirkushest og de skal man egentlig dra ut av manesjen, men tenk for et år han har hatt.

- Er det blitt for mye for ham?

- Alexander bestemmer alt selv. Han er 23 år og ikke et barn. Jeg tror han vet hva han har gjort. Reising og sånne ting er tungt, men jeg tror ingen hadde greid å få han fra å opptre i MGP-finalene i de andre landene. Det var noe han sa med eng gang han vant, at det var noe han hadde lyst til.

- Hvordan skal han greie å fortsette når han er så sliten?

- Det at han gjør det, sier jo litt om at det er gøy. Jeg tenker at «the best is yet to come». Jeg kan ikke snakke for Alexander, men han har jo mange ambisjoner. Jeg vil gjerne se han i musikaler og film og alt.

- Har du noe råd å gi ham for å takle press og stress?

- Alexander Rybak er 23 år og voksen. Han vet meget godt hva han driver på med, så mine råd trenger han ikke. Han gjør som han vil og det ser vi jo, sier Per Sundnes.

ManagerenI hele denne perioden har Alexander Rybak hatt et stort apparat som jobber for seg; flere plateselskap rundt omkring i verden, en stor avdeling i plateselskapet EMI i Norge og en stor stab i managementet Bpop Mentometer.

- Alexander velger selv hva han vil gjøre og bekrefter selv alle sine avtaler, sier manager Kathrine Synnes Finnskog.

- Det har vært innholdsrikt år med veldig mange forespørsler. Aktiviteten kunne vært enda større, men er blitt begrenset av hva han faktisk har hatt tid og mulighet til å gjennomføre, sier manageren, som håper og tror at Alexander Rybak vil fortsette å utvikle sitt talent.

-  Jeg synes Alexander Rybak er et enormt musikalsk talent, så jeg håper han forvalter det på den måten som er best for han, sier Kathrine Synnes Finnskog.

Alexander Rybak hadde i går konsert i Tallinn og kunne derfor ikke svare på spørsmål fra Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling