Taake

Må hyre inn ekstra sikkerhet før USA-turné etter nettstorm

Antifascister har gått til full krig på sosiale medier. Nå sikrer black metal-bandet Taake seg før USA-turneen.

FRONTMANN: Ørjan «Høst» Stedjeberg. I forkant av sin kommende turné møter Taake stor motstand i USA, på grunn av antireligiøse tekster og et hakekorsstunt i Tyskland i 2007. Foto: Terje Dokken / Gonzales Photo / NTB Scanpix
FRONTMANN: Ørjan «Høst» Stedjeberg. I forkant av sin kommende turné møter Taake stor motstand i USA, på grunn av antireligiøse tekster og et hakekorsstunt i Tyskland i 2007. Foto: Terje Dokken / Gonzales Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Av 17 planlagte konserter er kun noen få blitt avlyst. Men andre bookingaktører har kommet på banen, så foreløpig ser det ut til at vi fortsetter med full uttelling uansett, sier frontmann i Taake, Ørjan «Høst» Stedjeberg til Dagbladet.

Bandet har 25-årsjubileum i år, og i mars og april legger musikerne ut på en større USA-turné. Forrige uke ble det kjent at minst to konsertscener i USA har tatt bergensbandet av programmet, etter press fra den ytterliggående antifascistiske bevegelsen Antifa.

Nylig trakk oppvarmeren King Dude seg fra turneen, og rapperen Talib Kwali har avlyst en spillejobb fordi arrangøren ikke fjerner Taake fra plakaten. Saken vekker stor oppsikt, og er omtalt i lang rekke amerikanske medier, inkludert giganten Newsweek.

Alt startet på Twitter

Turnemotstanden startet forrige uke da Antifa, kjent for voldelige aksjoner, publiserte et bilde av Stedjeberg på Twitter med oppfordring om boikott og beskyldninger om at Taake er et høyreekstremt band.

Påstanden og bildet stammer fra en skandalepreget Taake-konsert i Tyskland i 2007, hvor Stedjeberg malte på seg et hakekors og gikk på scenen. Den gangen måtte resten av Europa-turneen avlyses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer