DEBATT

Debatt: Partnervold

Må ikke bli hos voldelige menn

Personer som kommer på familieinnvandring og blir utsatt for mishandling, skal ikke være redde for å søke om en ny selvstendig oppholdstillatelse.

Rettshjelpere skal trygt kunne veilede kvinner om retten til fortsatt opphold. Vi har invitert JURK til et møte for å utveksle erfaringer og fremme godt samarbeid, og vi holder månedlig informasjonsmøter for ulike brukerorganisasjoner, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock
Rettshjelpere skal trygt kunne veilede kvinner om retten til fortsatt opphold. Vi har invitert JURK til et møte for å utveksle erfaringer og fremme godt samarbeid, og vi holder månedlig informasjonsmøter for ulike brukerorganisasjoner, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en kronikk i Dagbladet 7. november hevder JURK at UDI stiller mye strengere beviskrav i mishandlingssaker enn det som følger av loven. Dette er ikke riktig.

Personer som kommer på familieinnvandring og blir utsatt for mishandling, skal ikke være redde for å søke om en ny selvstendig oppholdstillatelse. En egen bestemmelse i utlendingsloven sikrer videre opphold for voldsutsatte. Søkeren må møte til et intervju, men det stilles ikke strenge krav til sannsynliggjøringen. UDI legger søkerens forklaring til grunn, med mindre det foreligger klare holdepunkter for at denne ikke er riktig.

Når vi vurderer om det er en mishandlingssituasjon, ser vi på de hendelsene som er beskrevet, alvorlighetsgraden, omstendighetene rundt mishandlingen, om de er en del av et handlingsmønster eller en enkeltstående episode.

En handling som alene ikke kan betegnes som mishandling, kan likevel karakteriseres som det dersom handlingen gjentas, og er en del av et mønster.

Rettshjelpere skal trygt kunne veilede kvinner om retten til fortsatt opphold etter mishandlingsbestemmelsen i utlendingsloven. UDI sine retningslinjer ligger offentlig tilgjengelige på udiregelverk.no. Vi har invitert JURK til et møte for å utveksle erfaringer og fremme godt samarbeid, og vi holder månedlig informasjonsmøter for ulike brukerorganisasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer