Lykkelig: Musikkvideoregissør Ray Kay kunne i natt se  Britney Spears vinne pris for årets beste pop-video under MTV-prisutdelingen. Ray Kay har laget den prisvinnende videoen til hennes "Till the world ends". Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
Lykkelig: Musikkvideoregissør Ray Kay kunne i natt se Britney Spears vinne pris for årets beste pop-video under MTV-prisutdelingen. Ray Kay har laget den prisvinnende videoen til hennes "Till the world ends". Foto: Elisabeth Sperre Alnes / DagbladetVis mer

- Må klype meg i armen!

Den norske regissøren Reinert «Ray Kay» Olsen kan nesten ikke fatte at hans Britney-video gikk til topps under MTV-prisutdeling i natt.

(Dagbladet): - Dette er helt fantastisk. Målet mitt har hele tida vært å vinne en pris som dette. MTV-pris for beste popmusikkvideo... Det er jo det gjeveste man kan få!

Han er ikke så rent lite glad, norske Reinert «Ray Kay» Olsen (33).

I natt entret Britney Spears podiet under selveste MTV-prisutdelingen og mottok prisen for årets beste popmusikkvideo for Ray Kays «Till the World Ends».

Stolte foreldre - Jeg har vært i kontakt med foreldrene mine hjemme. De er veldig stolte, sier Ray Kay, som opprinnelig er fra Haugesund, til Dagbladet.

Han var ikke personlig tilstede under prisutdelingen. Ray Kay i Miami hvor han arbeider med musikkvideoinnspilling i forbindelse med en storslått comeback-lansering av Miamis store dronning, selveste Gloria Estefan.

- Men jeg har venner på besøk her i Miami, så vi har unnet oss litt sjampanje og en tur ut, kan han fortelle.

Ray Kays video var også nominert til pris for årets koreografi, men den prisen gikk til Beyoncés «Run the World».

Apokalyptisk tema Ray Kay forteller at videoen han lagde til Britneys «Till the world ends» er inspirert av myten om at verden vil gå under 21. desember 2012, den dagen Maya-kalenderen opphører.

- I videoen danser hun og vennene natta før den ventede undergangen. De søker ned i undergrunnen, kanskje i håp om å overleve. Men alt er en gigantisk, episk unnskyldning for en dance performance som er helt rå, er hans oppsummering.

Drømmene i oppfyllelse Ray Kay, som kalles en av de mest ettertraktede musikkvideoregissørene i bransjen, sier at han nå føler at mange av drømmene hans er gått i oppfyllelse.

- Da jeg flyttet til L.A., hadde jeg med meg en liste over artister jeg gjerne ville lage musikkvideoer til. Nå tror jeg snart jeg har laget til alle på lista, sier han.

Det er ikke rart han er fornøyd. Han har jobbet med flere av musikkindustriens aller største stjerner, som Lady Gaga, Beyoncé/Destiny's Child, Enrique Iglesias, Sean Paul, Ciara, Backstreet Boys, Christina Milian - og vi kommer ikke utenom - Justin Bieber. Ray Kay lagde videoen til Biebers ekstremt teen hit-farsott «Baby».

- Goes Hollywood I år har Ray Kay også jobbet med video til en solosatsing fra Steven Tyler, vokalisten i Aerosmith:

- Tenk på det! Steven Tyler! Den mannen er så utrolig rå.

- Jeg er så glad. For en fantastisk dag, var siste melding fra en kjempeblid Ray Kay til Dagbladet i dag.

Lykkelig vinner!: Britney Spears fikk pris for årets popvideo i natt. Videoen er laget av norske Ray Kay. Foto: Stella Pictures.
Lykkelig vinner!: Britney Spears fikk pris for årets popvideo i natt. Videoen er laget av norske Ray Kay. Foto: Stella Pictures. Vis mer