Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Må låne til årets festival

Molde Jazz må låne penger for å få arrangert årets festival. Det hjalp ikke med publikumsrekord i fjor, arrangementet gikk med underskudd. Festivalledelsen lover likevel en fullverdig festival i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I etterkant av fjorårets arrangement oppdaget styret for festivalen et betydelig underskudd, som skyldtes inntektssvikt og kostnadsoverskridelser i forhold til vedtatt budsjett.

Mot slutten av 2001 sto en rekke kreditorer i kø for å få penger de hadde til gode. På grunn av låneopptaket på 1,5 millioner kroner, har de nå fått pengene sine.

Tror på overskudd

- Alt er nå i orden i forhold til kreditorene, sier styreleder Per Øverbø.

Han opplyser at årets festival planlegges som vanlig, og budsjettet er lagt opp med et overskudd i størrelsesorden 500000 til 750000 kroner.

- Vi regner med å klare dette. Når det gjelder lånet, har vi et mål om at det skal være nedbetalt innen tre år.

- Hvorfor gikk dere på smellen i fjor?

- Det er flere grunner til det. For det første hadde vi en kostnadsoverskridelse som kom uventet på styret, uten at jeg vil si noe mer om det. Og til tross for at vi hadde billettrekord, hadde vi en svikt i budsjettet både når det gjelder billettsalg, produktsalg og sponsorinntekter. Noen sponsorer delte sine midler mellom Molde Jazz og Cutty Sark-arrangementet i Ålesund. Kollisjonen med Cutty Sark var en følbar årsak på inntektssiden.

Dyre artister

Pat Metheny holdt flere konserter i Molde, som alle ble utsolgt. Det er likevel på det reine at det koster å hyre internasjonalt anerkjente artister.

- Vi mener vi har god kontroll med dette, men det er klart at vi merker høyere honorarkrav. Også svingende dollarkurs virker inn.

Øverbø forsikrer likevel at dette ikke vil få noen innvirkning på årets program.

- Programmet og festivalens profil vil ikke bli preget av dette. Publikum vil ikke merke dette, sier Øverbø.

Totalbudsjettet på Molde Jazz er på rundt 17 millioner kroner.

- Kostnadene påløper over et helt år og inntektene skal skapes på seks dager. Jeg pleier å kalle dette risikoidrett, sier Øverbø.

Hele Norges coronakart