Må låse inn biblene fordi de stjeles så ofte

Boka som stjeles mest hos mange bokhandlere.

POPULÆR BIBEL: Det var kø foran inngangen til en av Oslos kristne bokhandlere 10. oktober 2011, da en ny utgave av Bibelen ble lagt ut for salg. Kristin Helgens Bernes (t.v.) og Thea Woie sikret seg en av de første.
Foto: Ole Berg-Rusten / SCANPIX
POPULÆR BIBEL: Det var kø foran inngangen til en av Oslos kristne bokhandlere 10. oktober 2011, da en ny utgave av Bibelen ble lagt ut for salg. Kristin Helgens Bernes (t.v.) og Thea Woie sikret seg en av de første. Foto: Ole Berg-Rusten / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Boka som stjeles mest er også den som forteller deg at det er galt å stjele.

Stjålne bibler har blitt et stort problem for flere av bokhandlene i Oslo sentrum, ifølge siste utgave av fagbladet Bok og Samfunn.

Flere butikker har måttet iverksette tiltak for å unngå at biblene blir stjålet, ved å oppbevare dem nærmere disken eller i låsbare skap som åpnes på forespørsel.

Dyr bok - Det at bibler blir stjålet er et stort problem her, sier Christian Skrede, daglig leder ved Eldorado Bokhandel i Torggata, til bladet.

Noe av årsaken kan være prisen. De fleste utgaver av Bibelen koster langt mer enn de fleste andre bøker du finner i norske bokhandler. Noen utgaver er prissatt til godt over tusen kroner.

Så er det også få utgivelser som er så omfattende som Bibelen - det gamle og det nye testamentet består egentlig av 66 bøker til sammen.

Bibelen er også blant landets mest solgte bøker hvert år - ifølge Bok og Samfunn ble det solgt omkring 76 000 bibler i Norge i fjor.

Ikke på bestselgerlista Årsaken til at Bibelen likevel sjelden synes på boklistene, er at den forholdsvis sjelden kommer i nye utgaver. Bokhandlerforeningens bestselgerlister tar bare med bøker som er utgitt samme år eller året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer