Må man betale for å høre radio på jobben?

Tono-juristen svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I disse dager går et skjema ut til landets arbeidsplasser, der Tono ber om opplysninger om ansatte hører på musikk gjennom radio, TV eller lydkort på datamaskinen.

Har man over 50 ansatte og lar dem høre på musikk, er man avgiftspliktig. Det er man også hvis man tilbyr kundene sine ventemusikk over telefon, uansett hvor mange ansatte man har.

- Vi går ut fra at bedriftsledere vil gjøre opp for seg. Det er en positiv ting å ha tilgang til musikk i arbeidstida, og dette bør også komme opphavsmannen til gode, sier juridisk rådgiver Svein Korshamn i Tono til Dagbladet.no.

Gjelder også radio

Det har skapt irritasjon hos mange at Tono ønsker at man oppgir om det finnes lydkort på bedriftens PC\'er, men Korshamn bedyrer at man ikke trenger å betale hvis man ikke bruker datamaskinen til å høre på musikk.

Korshamn forteller at det er ventemusikk i telefon som utgjør brorparten av avgiftene de får inn. Pengene fordeles videre ut til rettighetshavere.

Men er det riktig at bedrifter må betale avgift for at de ansatte skal kunne høre på radio? Radiostasjonene betaler jo allerede Tono-avgift?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer