DEBATT

Må man være dum for å være journalist, eller er det bare til god hjelp?

Stakkars folk flest!

VANT MOT ALLE ODDS: Påtroppende president Donald Trump møter journalister etter den første TV-sendte debatten med motkandidat Hillary Clinton. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
VANT MOT ALLE ODDS: Påtroppende president Donald Trump møter journalister etter den første TV-sendte debatten med motkandidat Hillary Clinton. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Når jeg leser norske aviser om valget i USA er dette et rimelig spørsmål. Omtrent alle kommentatorer og journalister er arrogante, selvbevisste, jeg alene vite, redde, oppgitte, sjokkerte, bedrevitende, fordømmende, sarkastiske, hånlige, forferdet og mye mye mer om USAs neste president. I tillegg er de sjokkerte og oppgitte over meningsmålingene som tok feil. Og disse folkas informasjon skal altså folk flest bruke som grunnlag for å danne seg egne selvstendige meninger?

Stakkars folk flest!

For det første har de intet lært av 1980 da de på samme måte som nå sablet ned Ronald Reagan som en dum B-skuspiller fra Hollywood og som i valget i 1984 vant alle stater bortsett fra én og ble en legendarisk president. En person som i sitt 70ende år med en lang karriere med oppgang og nedgang har bygget opp et verdensomspennende selskap og er verdt rundt tyve milliarder kroner fremstilles som en komplett idiot, dum, uerfaren, klovn, tulling, sleip, rasist, sexist, gal, narsissist og mye annet. Ingen reell vurdering, kun at man hefter seg opp i noen ukloke uttalelser i kampens hete og hemmelige opptak fra en privat samtale mellom to menn i en garderobe. Ingen reell analyse av den faktiske situasjon i USA etter de såkalt gode og ansvarlige presidenter Bush, Clinton, Bush, Obama med det resultat at USA har vært i kriger rundt om i verden som egentlig ikke berører USAs skattebetalere, flytting av hundretusenvis av arbeidsplasser fra USA til Kina, Japan, Taiwan og andre land i Asia, ingen lønnsøkning for folk flest på tyve år, stor arbeidsledighet og oppgitthet hos en mengde amerikanere, at alle inntekter fra såkalt globalisering og handel kommer kun en liten gruppe styrtrike til gode. Ingen grunn til å være forbauset over raseriet mot den politiske og økonomiske elite som på toppen av dette stiller med en kandidat som er en åpenbar kandidat for den ansvarlige politiske og økonomiske elite.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer