- Må prøve absolutt alt

Ingen ting skal være uprøvd i «Absolutt»-redaksjonen, som sliter med å få seertallet over 100 000. Etter mye eksperimentering tar sjefen sjøl, Marit Christensen (49), over programlederjobben til høsten.

Anne-Kat. lei av tv

Christensen tar sendingene fra mandag til torsdag, mens Turid Birkeland skal lede «Absolutt søndag». Ut går Anne-Kat. Hærland og Danny Pellicer, som blir satt til andre oppgaver.

Kjent person

- Vi har prøvd oss fram med forskjellige konsepter etter at Fredrik Skavlan gikk ut av redaksjonen, blant annet ferske programledere, to programledere, enkle eller flotte dekorasjoner, en blanding av studiosekvenser og reportasjer og lengre sendetid - uten at vi har fått flere seere. Det vi ikke har prøvd er en kjent person som folk har tillit til fra før, og der kommer jeg inn. Får ikke jeg flere seere, har vi i hvert fall prøvd alt, sier Christensen.

«Absolutt» har hatt en stabil rating på 2- 3 prosent. Målet er å nå fem prosent.

Nyhetsrettet

Christensen vil fortsette som prosjektredaktør for faktaprogrammene, men nå bare med ansvar for «Absolutt» og «Deadline». Det skyldes at NRK2 8. juni går over fra å være en kanal til å bli en avdeling.

- Er du kortet som får kabalen til å gå opp?
- Ikke nødvendigvis. Sjefene har bestemt at jeg skal være programleder, og det er jeg klar for. Jeg liker forandringer.

- Blir det et veldig annerledes «Absolutt» fra høsten?
- Både ja og nei. Det blir en annen programleder, men det skal fortsatt være et nyhetsrettet talkshow i nesten samme dekor. Det blir litt smil, litt kultur, litt musikk og dypt alvor, antyder Christensen, som også vil trekke veksler på sin erfaring fra underholdningsbransjen.

- Husk at NRK aldri har hatt så mange seere som da «For galleriet» gikk rett før monopolet ble historie. Tre millioner så programmet - takket være skandaleoppslag i VG og Dagbladet.

Moskva-Marit

- Har du noe forbilder?
- Jeg vil være en mellomting mellom Anne Grosvold og Jay Leno, men sendingene vil først og fremst bli bygd rundt meg og min erfaring, sier Marit Christensen.

Og den er udiskutabel. Etter korrespondentjobben i Moskva har hun hatt flere jobber i nyhetsavdelingen, hun har vært reporter i «Dagsnytt atten» - og lørdagsunderholder med Per Ståle Lønning.

NY ROLLE: Marit Christiansen blir programleder i «Absolutt» fra høsten, og tar dermed over jobben til Danny Pellicer og Anne-Kat. Hærland.