DEBATT

Rettssikkerhet:

Må sikre rettsstat for alle

Rettssikkerhet i arbeids- og privatliv er et velferdsgode.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«I praksis er det nå bare folk som er siktet eller tiltalt etter straffeloven som har sikker tilgang på rettshjelp», skriver John Olav Egelands i sin kommentar «Velkommen til de rikes rettsstat» i Dagbladet 5. mars. Det har han rett i.

Trygghet i arbeids- og privatliv er et sentralt mål for LO. Rettssikkerhet og tilgang til nødvendig juridisk bistand er en del av dette og et sentralt velferdsgode. LO og forbundene bruker derfor store ressurser på å sikre at våre 900 000 medlemmer har enkel og rimelig tilgang til rettshjelpstjenester.

Vi har landets største arbeidsrettsmiljø i LOs juridiske avdeling som yter bistand i alle arbeidstvister for alle domstoler og internasjonale klageorgan. Med vår bistand vant nordsjødykkerne fram i Strasbourg, og med vår bistand sørger vi blant annet for at våre medlemmer årlig får utbetalt ca. 100 millioner kroner i erstatning etter yrkesskade.

Våre medlemmer er også sikret en kollektiv rettshjelpsdekning i privatlivet. Vår egen forsikringsordning, «Kollektiv hjem», gir medlemmene rettshjelp i mange privatrettslige tvister og LO-favør medlemskapet gir våre medlemmer rett til gratis saksvurdering og rabatterte priser på advokattjenester. Mange forbund, og enkeltmedlemmer, har også tegnet en egen advokatforsikring i Help.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer