- Må skje farlig fort

Store norske leksikon har levd på lånte penger siden nyttår. Selv om regjeringen nå har kommet på banen, mangler fortsatt en avgjørende avtale for at nettleksikonet skal overleve.

HALVVEIS I FINANSIERINGEN: Snl.no har blitt tildelt fem millioner kroner i støtte til drift. Men før nettleksikonet kan juble, må en avtale med universitetene på plass. Foto: Snl.no
HALVVEIS I FINANSIERINGEN: Snl.no har blitt tildelt fem millioner kroner i støtte til drift. Men før nettleksikonet kan juble, må en avtale med universitetene på plass. Foto: Snl.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden 2010 har det vært et spørsmål om å være eller ikke være for Store norske leksikon i Norge, da det ble avviklet som en forlagseid tjeneste.

Siden da har leksikonet vært i en drakamp mellom ulike aktører. 

Den rødgrønne regjeringa ble bedt om å bidra, men sa nei. Den borgerlige regjeringa så derimot en verdi i et redigert leksikon på nett, og bevilget penger til et nettleksikon i det forrige budsjettet.

Etter en omfattende søknadsprosess, er det nå klart at Store Norske Leksikon AS får fem millioner kroner i støtte til drift av nettstedet.

Universitetene må bidra - De fem millionene betyr at Store norske leksikon kan overleve. Vi har fått en politisk løsning. Det er også første gang det er oppretta en støtteordning for et digitalt produkt, så dette er en kulturpolitisk milepæl, sier sjefredaktør Anne Marit Godal til Dagbladet.

Men selv om det kan se ut som om det går mot en løsning, gjenstår likevel halvparten av finansieringen.

I tillegg til støtten fra staten, er leksikonet avhengig av hjelp fra universitetene. Universitetene har forpliktet seg til å bidra, med betingelse om at staten skulle bidra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer