Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Må snakke «Heyerdahl-engelsk»

Thor Heyerdahls eventyrlige engelsk-aksent skal gjengis på film.

Snart begynner opptakene til historiens dyreste norske film, Kon Tiki. I dag ble det offentliggjort at Pål Sverre Valheim Hagen (30) er mannen som får spille Thor Heyerdahl.

At tidenes kanskje mest berømte nordmann hadde en meget eiendommelig aksent når han snakket engelsk, har ikke gått Valheim Hagen hus forbi.

- Jeg vet hvordan aksenten er. Men hva vi gjør med den i filmen, har vi ikke bestemt enda, sier han.

- Folk ville blitt skuffet Regissør Joachim Rønning sier imidlertid til Dagbladet at Valheim Hagen definitivt skal snakke Heyerdahl-engelsk i filmens engelskspråklige scener.

- Jeg tror folk ville blitt skuffet hvis ikke vi hadde med noe som i det minste likner på Thor Heyerdahls aksent, sier Rønning.

- Men ifølge hans sønn, Thor jr, ble farens aksent mer utpreget jo eldre han ble. Siden filmen foregår i Heyerdahls unge år vet jeg ikke hvor utpreget vi skal gjøre det, sier Rønning.

Alltid i bevisstheten 24. mai starter opptakene til 88 millioners-filmen, som tas opp i blant annet Thailand og på Malta. Den skal ha premiere i 2012.

Valheim Hagen har tidligere spilt i filmene «Jernanger», «De gales hus», «Max Manus» og «deUsynlige». Han sier han har hatt et forhold til historien om flåteferden i Stillehavet hele livet.

- Thor Heyerdahl har liksom alltid vært i bevisstheten. Slik er det vel for de fleste nordmenn, sier han.

ORIGINALEN: Thor Heyerdahl i 1947. Arkivfoto: AP /  Scanpix
ORIGINALEN: Thor Heyerdahl i 1947. Arkivfoto: AP / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media