- Må snart skyte noen

Unni Lindell fikk i morges overrakt Den gylne revolver av Riverton-klubben for kriminalromanen 'Drømmefangeren'.

Juryens formann, professor Hans H. Skei ved Universitetet i Oslo, mente at 'Drømmefangeren' pekte seg ut på grunn av spenningen som hele tiden ligger under overflaten, og at boka engasjerer leseren i annet enn hvorvidt morderen blir fakket eller ei. '...det hele fremstillies med driv og dramatikk, skarpsinn og en intrige så utspekulert at både fordoblinger og falske spor godtas som nødvendige hindringer mot oppklaring.' Les utdrag fra første kapitttel av 'Drømmefangeren'!

Noen må skytes

- Jeg har kvalt, druknet og skåret over struper i bøkene mine, men aldri skutt noen. Nå burde det være mulig å få det til, sa prisvinneren idet hun tok imot Riverton-prisen. Unni Lindell får dessuten et reisestipend på 20 000 kroner av Bokklubben Krim & Spenning.

Lindell kunne avsløre at roman nummer tre med etterforskeren Cato Isaksen i hovedrollen er ferdigskrevet, og at forlaget har manuset i hende i løpet av neste uke.

Melkekrim

Unni Lindell var mester for krimgåten som sto å lese på Tines melkekartonger i påsken i fjor. I år var hun leder for juryen som plukket ut ett av mange innsendte bidrag til årets melke-påskekrim. Oversetteren og språkvaskeren Aud Søyland, som også har erfaring som budeie, vant konkurransen.

Få kvinner

Rivertonklubbens president, Nils Nordberg, framhevet 1999 som et godt krimår, med 22 utgivelser og fem debutanter. Til tross for Unni Lindells revolver-innkassering i dag, fikk krim-dronningene refs for å ha vært lite produktive: Bare fire av fjorårets krimutgivelser sto det kvinner bak.

Unni Lindells forfatterside