Må spille inn låter på nytt

Russerne vil ha Rybak på morsmålet.

FLERSPRÅKLIG: Alexander Rybaks plateselskap i Russland er ikke fornøyd med at han bare synger på engelsk på plata si. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/   DDP/HENNING KAISER
FLERSPRÅKLIG: Alexander Rybaks plateselskap i Russland er ikke fornøyd med at han bare synger på engelsk på plata si. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ DDP/HENNING KAISERVis mer

(Dagbladet.no): Alexander Rybak har knapt fått gitt ut sin debutplate «Fairytales» før han må spille inn flere av låtene på nytt.

Årsaken er at den russiske avdelingen av Universal Music, Rybaks plateselskap i utlandet, vil ha ham til å synge låtene på morsmålet russisk.

- I første omgang blir det en egen russisk versjon av «Fairytales», der et par av låtene kommer med russisk tekst, sier Alexander Rybaks manager Kathrine Synnes Finnskog til Dagbladet.

- Russisk plate blir aktuelt
Ifølge bransjebladet Faro Journalen skriver Billboard i sin siste utgave at Universal Music i Russland vil gi ut et nytt Alexander Rybak-album med bare russisk tekst, i løpet av året.

Det avsløres av Dmitry Konnov, sjef for Universal Music i Russland, som signerte platekontrakt med 23-åringen på den norske ambassaden i Moskva 17. mai - dagen etter seieren i den europeiske Grand Prix-finalen.

Synnes Finnskog avviser ikke at et helt album med russiske tekster kan være på vei fra den populære artisten.

- Det er ingen konkrete planer for et slikt album - vi har jo allerede ei plate ute som vi må promotere. Men det blir nok aktuelt på ett eller annet tidspunkt, sier hun.

Snakker russisk
Rybak er fortrolig med det russiske språket som innvandrer fra Hviterussland.

Universal Russland gir ut «Fairytales» i Hviterussland, Ukraina, Aserbaidsjan, Armenia, Kasakhstan, Turkmenistan, Usbekistan, Tadsjikistan og Kirgisistan i tillegg til Russland.

Det er Universals konkurrent EMI Music som gir ut og markedsfører plata i Norge, samt lisensierer den ut til Danmark, Finland, Tyskland, Sveits, Østerrike og Storbritannia, ifølge Faro Journalen.

I Nederland, Belgia og Luxembourg er det etiketten V2 som gir ut Rybak-plata.|||