Må spise pannebånd på direkten

Dagbladets anmelder møter i kveld på «Debatten». Der får han servert Tix sitt pannebånd. Fra rundt klokka 20 i kveld kan alle følge «pannebånd-dramaet» direkte på Dagbladet.

STORM: Det har stormet rundt Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg etter hans anmeldelse av TIX sin MGP-vinnerlåt. Dette sier han om måltidet alle lurer på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skal spise Tix-pannebåndet dersom han vinner MGP-finalen, skrev Dagbladets anmelder, Anders Grønneberg, om Tix sitt bidrag til Melodi Grand Prix 15. januar.

Og det ble slik. En måned etter lanseringen har Andreas Haukeland vunnet MGP og Grønneberg skal møte artisten, bedre kjent som Tix, ansikt til ansikt i «Debatten» på NRK hvor han får servert pannebånd.

OPPHETET: Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg møtte frilansjournalist Lasse Olsrud Evensen til debatt i Dagsnytt 18 mandag kveld. Bilder fra NRK Vis mer

- Jeg har jo vært stor nok i kjeften til å si at jeg skal spise pannebåndet. Jeg står for det jeg mener og sier, men jeg er svært skeptisk. Jeg tror ikke det er de råvarene man får den beste maten ut av. Men med godt tilbehør går vel det meste ned. Alt handler om saus og tilbehør, sier Grønneberg til Dagbladet.

Fra rundt klokka 20 i kveld kan alle følge «pannebånd-dramaet» direkte på Dagbladet og Dagbladet TV - bit for bit.

- De fleste er ålreite

I etterkant av Tix' seier har Grønneberg måttet stå i stormen på bakgrunn av anmeldelsen. Han har fått krass kritikk av blant annet frilansjournalist Lasse Olsrud Evensen i en kommentar i Medier24 mandag, der han mener Grønneberg begår «et ondskapsfullt forsøk på karakterdrap».

Grønneberg er spent på å møte Haukeland til debatt.

- Jeg kjenner han ikke og veit ikke hva slags fyr han er. Det blir selvfølgelig rart, men mitt utgangspunkt er at de aller fleste mennesker er ålreite. De færreste er banditter og drittsekker. Men en ting er å være hyggelig, en annen er å være enige. Jeg tror nok Tix og jeg er uenige om mye, sier Grønneberg.

Massive reaksjoner

Det er Dagbladets matredaktør Christopher Sjuve som skal tilberede «retten», med Tix til stede.

- Vi har fått mange meldinger fra Tix-fans som krever at anmelder Anders Grønneberg er mann for sitt ord og holder løftet om å spise pannebåndet til TIX, så det skal han gjøre i kveld - direkte på Dagbladet TV, sier redaksjonssjef Bjørn Carlsen i Dagbladet TV.

Det hele vil foregå i studioet til «Debatten» på NRK i kveld. De har også viet sendingen sin til Anders Grønnebergs terningkast 1-anmeldelse av TIX sitt MGP-bidrag, og de massive reaksjonene anmeldelsen utløste i etterkant.

- Det kan jo være litt seigt å tygge et pannebånd servert på en seng av knust solbrilleglass, så dette her stiller nok minst like store krav til kokken, som til Grønneberg. Vi får se hvordan Sjuve og Grønneberg har tenkt å angripe saken i kveld, sier Carlsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer