Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Må til legesjekk

- Ørene føles fortsatt ikke helt normale. Jeg er vant til høy musikk, men dette var vondt, sier Stig van Eijk dagen derpå på hotellet i Jerusalem. Når han kommer hjem, bærer det rett til legesjekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis det kan påvises varige men er Grand Prix-deltakeren heldigvis forsikret gjennom NRK. Stigs far uttalte til P4 at en legekontroll vil avgjøre om det kan bli aktuelt å kreve erstatning.

En litt lutrygget Stig møtte pressen kl 17 på hotellet. Til tross for hodepine og øresus festet bergenseren hele natta etter at TV-showet var slutt.

Søndag klokka 15 sto han opp og lurte seg til nabohotellet for et forfriskende og uforstyrret bad.

- Jeg måtte bare være litt alene, sier van Eijk.

Sang surt

Om forestillingen sier manager Peter Brand:

- Dette er første gang jeg har hørt Stig synge surt. Han synger alltid klokkerent, og jeg visste med en gang at noe var galt. Vi som har sett prøvene før finalen kunne også se at gutten hadde det vondt under hele utførelsen.

- Lyden jeg fikk inn i øret var altfor høy. Det var det verste som kunne skje, forteller Stig til NTB, som til slutt endte opp på en 14. plass. Stig forteller at han virkelig slet for å gjennomføre, men at han aldri hadde tenkt å stanse opp. 18-åringen hadde før finalen håpet på en plass blant de fem beste.

Protest

NRK la inn protester etter sangen, men gjort er gjort.

- Jeg hadde fått beskjed om å fortsette uansett hva som skjedde, sier Stig.

Da hjalp det lite at lyden på øret var langt over smertegrensen. Han håper at alt skal gå bra, men er forsikret gjennom NRK hvis det påvises varige men.

Stig ser nå framover til opptredener i inn og utland.

- Det er god interresse for plata. Alt til helga skal jeg spille på Øystese i Hardanger. Så er det noen nederlendere som har vist interresse, smiler hele norges rasta-cowboy før han slenger seg nedpå sofaen i luksushotellet.