Må Tony Soprano dø?

Eller får han leve fordi han er feit? Nå kommer svaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hvis det er noen tv-karakter som virkelig har gjort seg fortjent til en tidlig grav, så er det Tony Soprano. Siden 1999 har den overvektige, brutale og merkelig sympatiske mafiabossen beordret drap, selv drept og drevet andre til selvmord - til stor forlystelse for tv-seere over hele verden.

Da Tony ble skutt av sin egen onkel i en episode som ble sendt i fjor, ble det dekket som en hendelse fra virkeligheten i flere amerikanske nyhetsmedier. Det ga en forsmak på den enorme oppmerksomheten det kommer til å skape om han faktisk blir drept.

Snart kommer svaret. Søndag sendes den første av de ni avsluttende episodene på amerikansk tv.

Psykiater, filmkritiker og forfatter Finn Skårderud har tidligere skrevet om «Sopranos» i Magasinet. Han har tiltro til serieskaper David Chases planer for mannen.

Høy odds

- Én ting er det rent tv-dramaturgiske: Skal Tony i fengsel? Må han avlives? Det merker jeg at jeg kanskje ikke er så veldig interessert i. Derimot er det andre aspekter som jeg mener er langt mer interessante. Vil for eksempel Tony bli enda mer fanget i sine psykopatiske trekk? Eller er det noe håp for ham?, sier Skårderud til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer