Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Må være lov å skvaldre

Journalist og Elit-medlem Jan Söderqvist slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Sverige raser debatten etter at avisen Dagens Nyheter avslørte kjendisenes hemmelige mailingliste Elit. Under overskriften Vi i «hemmelig klubben» som ler av DN, tar han et oppgjør med avsløringene som journalisten Mustafa Can kommer med.

- At folk skvaldrer på mailinglister er en nyhet bare for veldig innsnødde «töntar» i en redaksjon uten virkelighetskontakt.

Journalisten Söderqvist har selv skrevet nedsettende om Dagens Nyheter-skribent Hanne Kjöller. I et innlegg på Elit har han omtalt henne som «en dum jævla tjukkis».

Det må være lov, mener Söderqvist og henviser til at mailinglister som Elit er for «et lukket rom» å regne, og at det ikke er opp til andre å avgjøre hva som er lov å skrive der.

- Det er en fullstendig bisarr idé at at det skulle være noen form for demokratisk rettighet for alle å ha innsyn i hva andre skvaldrer om bak dører som formodentlig er stengte, skriver Söderqvist i Expressen.

Videre mener han at mailinglisten er et sted hvor man kan tale fritt fra hjertet etter som man henvender seg til en krets av «noen lunde vennskapeligsinnede personer».

- Man kan prøve mer eller mindre sterke hypoteser i spørsmål som interesserer en, skaffe seg informasjon og, ikke minst, skvaldre, skriver Söderqvist.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!