Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Må være vidsynt

- Norske arkeologer trenger trening i å grave andre steder enn i norsk jord, møte andre utfordringer, sier Rasmus Brandt.

Roma, selvfølgelig

- Roma har den største konsentrasjonen av humanistiske forskere i verden, med 21 utenlandske institutter. Det er forbannet viktig at Norge er vidsynt i akademiske fag. Forskning er jo kommunikasjon, sier Brandt.

Han er selv arkeolog, og har vært i Roma i en årrekke, de siste to og et halvt som bestyrer ved Det norske institutt.

- Dagens studenter er så pengebevisste - min drøm er at flere vil ta seg et ekstra halvår, og studere f.eks. italiensk. Gevinsten er så stor seinere. Jeg er redd for at mange studenter velger en norsk oppgave framfor en internasjonal, fordi den norske virker lettere, sier Brandt.

Det norske institutt i Roma er spesialisert i klassisk arkeologi og kunsthistorie, men er åpent for andre forskere og studenter. I de siste 23 årene har instituttet vært engasjert i utgravinger i og rundt Roma. - Nå undersøker vi en romersk villa fra det siste hundreåret f.Kr., sier Brandt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media