DEBATT

Debatt: Brun politikk

Må vi gå på denne limpinnen igjen?

Er problemet rasismen og de grumsete holdningene, eller det å påpeke dem?

REAKSJONENE: Kjære statsminister, problemet er ikke Raja, men reaksjonene! Det er vi som samfunn, og norsk presse, som blir lurt utpå igjen, skriver innsenderen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
REAKSJONENE: Kjære statsminister, problemet er ikke Raja, men reaksjonene! Det er vi som samfunn, og norsk presse, som blir lurt utpå igjen, skriver innsenderen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Som brun nordmann har det vært ganske trist å følge den siste ukas debatt her hjemme. Abid Raja sitt oppgjør med retorikken fra Fremskrittspartiet oppleves som både etterlengtet og solid.

Frp's svar på dette overrasker ingen. Strategien de velger, begynner å bli kjent etter hvert, å velge et fragment fra Rajas ytring, for deretter å snu hele saken til å handle om dette.

Men må vi gå på den limpinnen, igjen? Vi vet jo at dette er en strategi FrP har blitt veldig dyktige på.

Det som heller ikke overrasker, er statsministerens, og dermed regjeringens, apati i møte med dette. Jeg har vanligvis stor respekt for KrF, men Ropstads vakling fra skanse til skanse i det håpløse forsøket på renvasking, var noe av det mer patetiske jeg har observert. Likevel så greier altså Frp det trikset som Carl I. Hagen perfeksjonerte i sin tid; å spille et offer.

Interessant også hvem som fronter dette offerspillet fra Frp. Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde og Jon Helgheim. Nettopp de som har stått i front for en splittende retorikk, supplert med grove anklager mellom linjene for dem som tør å tale dem imot. Ansvaret påligger ikke dem, for de spiller sitt spill. Det er vi som samfunn, og norsk presse, som blir lurt utpå igjen. Kjære norsk presse. Vet dere ikke hva de har stått for i alle år?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer