Robert Kotick ønsker seg en betalingsbasert nettjeneste for Call of Duty-serien. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)
Robert Kotick ønsker seg en betalingsbasert nettjeneste for Call of Duty-serien. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)Vis mer

Må vi snart betale hver måned for å spille Call of Duty-serien?

Activision-sjef Bobby Kotick ønsker seg et abonnementbasert system.

||| Å betale en fast sum per måned for å få spille et spill online er noe millioner av mennesker allerede finner seg i gjennom spill som World of Warcraft eller ganske enkelt hele tjenester som Xbox Live.

Som regel er det snakk om gedigne online-rollespill som krever enorme serverparker og konstant vedlikehold som har et slikt abonnement festet til seg, men det kan snart bli snakk om å måtte betale lignende priser i verdens mest populære skytespillserie.

I et intervju med The Wall Street Journal svarer sjefen for Activison, Robert Kotick, på et spørsmål om dersom han kunne knipse i fingrene og øyeblikkelig forandre noe i firmaet - hva ville han ha gjort?

- Jeg ville ha gjort «Call of Duty» til en betaltjeneste i morgen, forklarer Kotick. - Jeg ville elsket å ha en online «Call of Duty»-verden.

- Er dette noe som kommer?

- Forhåpentligvis, svarer Kotick.

- Er kundene klare for en slik tjeneste?

- Jeg tror kundene våre krever det. Når du ser på hva de spiller i dag, vi har hatt over 1,7 milliarder spilletimer på Xbox Live, så tror jeg det er mye vi kunne gjort for å tilfredsstille interessene til kundene. Vi kunne lagd så mange ting og gjort spillene enda morsommere å spille.

Akkurat hva Activison planlegger er uvisst, enten det er et helt nytt spill med en stor åpen verden spillerne kan traske rundt i, eller bare en månedlig sum for å kunne spille kommende spill på nett, men det er tydelig at noe foregår i kulissene.

Med en brukerbase på over godt over ti millioner «Call of Duty: Modern Warfare 2»-brukere er det ikke utenkelig at dette kunne være en meget lukrativ plan for Activision.

Det samme firmaet har håvet inn penger på små tilleggspakker til eksisterende spill i en årrekke, for eksempel solgte en kartpakke til «Modern Warfare 2» over 2,5 millioner eksemplarer den første uken den var i salg - til rundt 100 kroner stykket.

Men om spillerne selv synes dette er en god idé vites ikke, og Kotick har tidligere fått spillinteresserte og utviklere til å reagere ved å uttale at målet hans da han kom til Activision var at han ville ta all moroa ut av det å utvikle spill, visstnok for å få de ansatte til å fokusere på firmaets profitt.