Maaemo blir nedringt etter Michelin-sjokk

Restauranten Maaemo fikk 100 bordbestillinger på en time. - Folk ringer fra hele verden.

Hektisk: Nå blir det travle dager på restauranten Maaemo i Oslo. Sous chef Tobias Oberg og kjøkkensjef Espen Holmboe-Berg har i dag blitt tildelt to stjerner i Guide Michelin, og mottar bordbestillinger fra hele verden. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
Hektisk: Nå blir det travle dager på restauranten Maaemo i Oslo. Sous chef Tobias Oberg og kjøkkensjef Espen Holmboe-Berg har i dag blitt tildelt to stjerner i Guide Michelin, og mottar bordbestillinger fra hele verden. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det kommer reservasjoner inn fra hele verden, forteller en ekstatisk medeier og inititivtaker, Jon-Frede Engdahl til Dagbladet.

I dag ble det kjent at restauranten Maaemo i Oslo, som kun har vært i drift i 14 måneder, får to stjerner i Guide Michelin. Det er første gangen i historien at en nordisk restaurant går fra ingen til to stjerne i den anerkjente guiden.

Etter at nyheten kom ut tidligere i dag har ikke telefonen på Maaemo stått stille.

- Den første timen etter at det ble kjent fikk vi over 100 bordbestillinger, og det strømmer på hvert minutt. Vi har ikke kapasitet på telefon og henviser til våre nettsider, sier Pontus Dahlstrøm, partner i Maaemo.

Dahlstrøm sier at det fortsatt er ledige bord i mai, og informerer om at bordbestillingen for juni åpner den 15. april.

- Kommer dere til å øke prisene som følge av Michelin-stjernene?

- Jeg vil ikke svare hverken ja eller nei. I dette segmentet av restaurantbransjen handler det ikke om å tjene penger. Vi kommer aldri til å bli millionærer, sier Dahlstrøm, og legger til:

- Restauranten er vår idrettsarena, og det handler om matopplevelser som vi kan dele med gjestene våre. Vi ønsker å lage best mulig mat til en pris som gjør at det går rundt økonomisk, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer