Maaemo-prisen er nesten doblet etter stjernedrysset

- Vi gjør ikke dette for pengene.

(Dagbladet): Torsdag morgen ble det kjent at Oslo-restauranten Maaemo beholder sine to Michelin-stjerner, som eneste restaurant i Norge.

Restaurantene Ylajali, Statholdergaarden og Fauna beholder også sin ene stjerne.

I tillegg til at Maaemo dermed er kåret til Norges beste restaurant i år igjen, er restauranten også landets dyreste. Og prisene har også økt siden stjernestatusen kom på plass.

Dobbel pris I 2010 kostet en 9-retters meny med vinpakke 2000 kroner per person, ikke inkludert aperitif, konjakk eller tips. Det kostet det også i 2011.

6. mai 2012, ikke lenge etter at restauranten hadde fått sine to stjerner, kostet det også ca det samme, ifølge D2.

Nå har prisene økt betraktelig. Bare spisemenyen koster i dag 2050 kroner, altså det samme som mat og vinpakke kostet i 2012.

Til sammen må man ut med 3440 kroner for å få bord på restauranten, da uten aperitif, konjakk og tips.

Likevel har Maaemo gått med underskudd siden 2012. Ifølge E24 økte inntektene fra 11,4 millioner i 2012 til 14, 9 millioner kroner i 2013. I 2013 gikk restauranten i underskudd med 200 000 kroner, en forverring på ca 50 000 kroner fra året før.

- Gjør ikke dette for pengene Kommunikasjonssjef på Maaemo, Bandar Abdul-Jauwad, sier til Dagbladet at de ikke driver restauranten for å bli rike.

KUSTUS: Esben Holmboe-Bang har full kontroll på Maaemo-kjøkkenet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KUSTUS: Esben Holmboe-Bang har full kontroll på Maaemo-kjøkkenet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Dette er ikke et «bli rik kjapt»-prosjekt, sier han, og fortsetter:

- Vi gjør ikke dette for pengene, vi gjør det fordi vi er lidenskapelig opptatt av å utfordre og utvikle nye matopplevelser.

Han sier at prisene ikke har økt i takt med stjernestatusen.

- Det har ingenting med prisene å gjøre. Vi tenker ikke på penger når vi setter sammen en meny, da tenker vi kun på hva som blir best mulig. Vi tilbyr den menyen vi vil tilby, og til den prisen det koster å lage den, sier han.