Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maaemos kjøkkensjef: - Vi er kjempestolte

Beholder sine to Michelinstjerner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi er kjempestolte, sier kjøkkensjef på Maaemo Esben Holmboe Bang.

Klokken ni i dag tidlig fikk kjøkkensjefen og de andre stjernekokkene på Oslo-restauranten nyheten om at de som eneste restaurant i landet beholder sine to Michelinstjerner.

- Det er helt fantastisk at vi har beholdt stjernene våre, sier Holmboe Bang til Dagbladet når vi møter ham på restauranten.

- Tror du at dere noen gang kommer til å få tre stjerner?

- Vi er utrolig stolte og glade over å ha fått to stjerner. Når det er sagt så aner jeg ikke hvordan det er å ha tre stjerner, det må du nesten spørre Michelin om. Vi jobber hardt hele tiden for å bli bedre og utvikle oss. Det er mye jobb. Det er en bragd for alle restauranter som får to stjerner, sier han.

Beholdt stjernene Totalt jobber 22 stykker på Maaemo, hele 15 bare på kjøkkenet.

Selv om det var knyttet mye spenning til om de norske Michelin-restaurantene kom til å øke antall stjerner i år, er resultatet det samme som 2014. 

Maaemo beholder sine to stjerner, mens resturantene Ylajali, Statholdergaarden og Fauna i Oslo beholder sin ene stjerne.

- Det er fantastisk med alle som har beholdt sine stjerner, gratulere så mye, sier Holmboe Bang.

Flere inn på lista Restauranten føk rett inn på lista og debuterte med to Michelinstjerner etter bare 14 måneder i drift. Stjernene beholder de altså nå for tredje året på rad.

I Oslo får de to restaurantene Restauranteik og Oro Bar & Grill en Bib Gourmand-utmerkelse, som indikerer at de serverer vellaget mat til en rimelig pris. 

Alle stjerne-restaurantene i Norge til nå, har vært forbeholdt hovedstaden. Med unntak av Gøteborg i Sverige, gjaldt det også for resten av Norden - fram til i dag.

Nytt for årets guide er at resturanter utenfor hovedstedene er med. Det synes Holmboe Bang er bra.

Da Dagbladet anmeldte Maaemo i august i 2011, var Robinson og Fredag i ekstase. Matopplevelsen ble belønnet med seks stjerner av seks mulige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!