UT AV KRIGEN: Skuespiller Michael Fassbender, som spiller tittelrollen i «Macbeth», tror Shakespeares tronraner først og fremst vil ut av krigerlivet. - Hvordan føles det egentlig å kjøre et sverd gjennom en annen?, spør Fassbender, som ble fascinert av tanken på at Macbeths visjoner kunne komme av post-traumatisk stressyndrom. Foto: NTB Scanpix
UT AV KRIGEN: Skuespiller Michael Fassbender, som spiller tittelrollen i «Macbeth», tror Shakespeares tronraner først og fremst vil ut av krigerlivet. - Hvordan føles det egentlig å kjøre et sverd gjennom en annen?, spør Fassbender, som ble fascinert av tanken på at Macbeths visjoner kunne komme av post-traumatisk stressyndrom. Foto: NTB ScanpixVis mer

Macbeth er ikke drevet av maktbegjær, men lider av posttraumatisk stress

Han vil vekk fra krigerlivet. Det er tanken i en ny, actionfylt Shakespeare-film.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

CANNES (Dagbladet): Han er en middelalderkonge, men også en soldat som sliter psykisk utenfor slagmarken. En tyrann, men også en sørgende far som ikke har noe barn lenger. En høylitterær helt, men også en gangster med en vei mot undergangen som minner om mafiafilmer og tv-serier.

Slik var skuespiller Michael Fassbender og regissør Justin Kurzels vei inn i det blodige materialet da de skulle lage sin filmatisering av «Macbeth», den fortettede tragedien fra 1606 som er William Shakespeares korteste og kanskje mest intense skuespill.

Paranoid og blodtørstig

Historien om den skotske hærføreren som dreper kongen han har kjempet for, og etter dét blir en paranoid og blodtørstig hersker, starter for dem på slagmarken på det skotske høylandet. Det regner vannrett mens mennene forbereder seg på timene med blodsutgytelse.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn