Macca satte internettrekord

Paul McCartney satte verdensrekord på nettet da minst tre millioner mennesker logget seg på for å få med seg den historiske konserten på The Cavern Club i går kveld.

- Dette er den største musikalske begivenheten på internett noensinne, sa McCartneys pressetalsmann Geoff Baker og krevde verdensrekorden etter at hele konserten var overført live på nettet. Klubben hvor The Beatles hadde sin første opptreden for 36 år siden var i går kveld fyllt av 300 jublende mennesker som var ankommet fra hele verden. Både Tokyo og Ohio hadde bysbarn i salen som ville få med seg et flik av den pophistoriske begivenheten. Og verden var like representert bak PC-skjermene. Over tre millioner fulgte den tre kvarter lange konserten.

Feiret med datteren

Etter nostalgiakonserten feiret Paul med sin designerdatter Stella McCartney.

- Jeg er svært opprømt. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å være, sa Paul McCartney selv under den elleville tilbake-til-røttene-konserten i Liverpool.

- Vi ville rocke oss ut av århundret, og vi gjorde det. Vi rocket Liverpool og det gjorde verden også, sa den 57-årige veteranrockeren etter å ha børstet støv av de eldste slagerne. Den intense konserten fikk et strøk av melankoli over seg da Paul, som har mistet både sin kone og mor til kreftsykdommen, sang «I'm going to Lonesome Town to cry my troubles away», skriver Reuter.