Machobibel fra megastjerne

Ene halvparten av Modern Talking har skrevet en machobibel - og tjener gode penger på det.

BERLIN (Dagbladet): Som oppfinner av den såkalte europopen på begynnelsen av 1980-tallet, ble tyskeren Dieter Bohlen (48) og duoen Modern Talking spottet som bortimot det mest foraktelige musikkindustrien hadde frambrakt.

  • Nå har Bohlen utgitt sin selvbiografi. «Intet annet enn sannheten» («Nichts als die Wahrheit») heter verket, ført i pennen av Katja Kessler, kjendisredaktør i Bild, Europas største avis. I løpet av ei uke nærmer salget seg en halv million. Biografien er salgssensasjonen på årets bokmesse i Frankfurt.

336 sider tettpakket med de mest intime detaljer om Bohlen, hans kvinner og skandaler. Daglig følger fjernsynskanalene og løssalgsavisene opp med tilleggsavsløringer.

  • Etter gjennombruddet med «You're My Heart, You're My Soul», fulgt av «Cheri Cheri Lady» og «You Can Win If You Want», solgte Bohlen 60 millioner plater fram til oppløsningen av Modern Talking i 1987. I 1998 fant han og sangeren Thomas Anders sammen igjen, og de har solgt nye millioner plater i Europa og Asia. I tillegg har Bohlen skrevet og produsert for andre artister. Hans formue blir anslått til rundt en milliard norske kroner.
  • - Hun er drømmekvinnen. Megapen og megabeskjeden, bare litt dårlig på å steke potetene like sprø som mamma Edith kunne, sier Bohlen om sin nåværende samboer, 23 år gamle tysk-brasilianske Estafania. Alt er mega i Bohlens breiflabbmunn. Estafania er den siste i serien av silikonskapninger som har flyttet inn og ut av Bohlens slottsliknende eiendom ved Tötensen sør for Hamburg.
  • I boka får vi vite alt om de andre. Om Verona Feldbusch, som ble Tysklands største reklameblikkfang etter at hun var gift med Dieter i fire uker. Om tysk-sudanske Nadja Abd el Farrag med tilnavnet «Naddel», som han bodde sammen med i 11- 12 år. Hun drakk i smug og bedro Dieter med husgartneren, polske Waldemar. Og om dem som kanskje bare har forsøkt å lyve på seg et forhold til popentreprenøren som i virkeligheten har skrevet en machobibel. Og som andre machoer blir han myk i blikket når han snakker om moren og bestemoren og om de tre halvvoksne barna som han bare har telefonkontakt med.
  • Dieter Bohlen var medlem av det halvmaoistiske Kommunistische Partei Deutschlands da han studerte bedriftsøkonomi i Göttingen. Han sverger på at han har lest både Lenins «Hva må gjøres» og Friedrich Engels' «Familiens, privateiendommens og statens opprinnelse».

- Jeg er fortsatt en slags kommunist. Men penger er mega-allright. Hadde jeg ikke hatt pengene, ville jeg tilpasset mine uttalelser. Politikere må passe på at de blir gjenvalgt. Jeg trenger ikke krype for noen, sier breiflabben.