Mack-øl og Motörhead

Det kokte i fjærsteinene i Tromsø i går.

(Dagbladet.no): - Vi e selvsagt her for å se Motörhead.

Christine Kiel (21) og Ann-Kristin Olsen (23) husker frem og tilbake med hver sin Mack-øl i hånda i kveldslyset i Bukta i Tromsø. Ricochets har nettopp vært på scenen, i bakgrunnen spiller nå bandet som mange mener bør nevnes i samme åndedrag som Franz Ferdinand, Art Brut, og de to jentene er strålende fornøyde.- Dette er virkelig festivalen. Vi har vært på flere andre, deriblant Roskilde. De kan selvsagt skilte med bedre navn enn Bukta, men si hva du vil, det er mindre kø her og det er færre dass, men- vi har en fin skog å tisse i i hvert fall, he,he.

Hellstrøm

på byen

- Bukta skal være rock. Rock og øl, sa festivalleder Robert Dyrnes.

Og i går kveld så det ut til at festivallederen hadde fått oppfylt ønsket. Øl var det. Hav og fjell var det. Og om ikke måke-skrik, så gav i hvertfall de aldrende rockerne i Motörhead sitt støyende bidrag foran over 6000 publikummere.

Mer rocka kan det neppe bli. Da var det langt mer varme å spore litt tidligere, i det svenskenes gla-popsanger Håkan Hellström entret scenen.

Til velkjente toner som \'Kjenn ingen sorg för mig Göteborg\' kokte Bukta i går, og det var en ydmyk Håkan som tilslutt bukket og takket for at han hadde fått muligheten til å reise langt nord i sitt liv. Siden var herr Hellström til og med å se på byen sammen med feststemte nordlendinger.

FRA SØR: Siv (foran)og Silje hadde tatt turen fra Oslo til Tromsø for å være med på Buktafest sammen med venninnene Maria (t.v, Rakel og Liv. Alle foto: Charlott Lokland Pettersen
FRA SØR: Siv (foran)og Silje hadde tatt turen fra Oslo til Tromsø for å være med på Buktafest sammen med venninnene Maria (t.v, Rakel og Liv. Alle foto: Charlott Lokland Pettersen Vis mer

Tørrfisk 

Noen av de oppmøtte på Bukta i går gjorde virkelig sitt for å leve opp til en nordlendings gode navn og rykte.

- Æ e her for å ete tørrfisk, sier Liv Berre (25) og ler.

Den utflyttede Tromsø-jenta har tatt med seg to venninner fra sørligere strøk på festival i hjembyen og har drevet iherdig propaganda for å få de to til å spise tørrfisk.

- Vi gikk jo med på det tilslutt. Kjøpte to pakker og alt. Det var helt jævlig, bedyrer Silje Moe (24) og Siv Veråsdal (30). Siv sier hun aldri har vært nord for Lillestrøm og er storøyd der hun står ved konsertscenen i fjæresteinene i Ishavsbyen.

- Vi har det så bra her oppe. Vi har vært på byen, på fjelltur, på Hurtigruta og; vi har sett Rorbua!! Faren til Siv digger tv-programmet Rorbua, og vi har tatt bilde og alt, forteller en begeistret Silje.

I dag fortsetter Buktafestivalen, og mens Turboneger har spilt opp til gratiskonsert på formiddagen er det navn som DumDum Boys og Mew som trekker i kveldinga.

Mack-øl og Motörhead
HARD ROCK: Over 6000 mennesker så gutta i britiske Motorhead ennå holde koken. Bandet overdøvde måkeskrikene i Bukta i går kveld.
LANGE NETTER: Bukta klokken 22.30 i går kveld.