Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Macody Lund og Stormare i ny tv-serie: - Det er en miks av «Desperate Housewives» og «Fargo»

Synnøve Macody Lund spiller mot Peter Stormare i ny, nordisk tv-serie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danske Kira (Beate Bille), svenske Rebecka (Cecilia Forss) og norske Johanne (Synnøve Macody Lund): Tre kvinner med en ting til felles - de legger planer for ondsinnet hevn mot sine eksmenn.

Det er i korte trekk ideen bak tv-serien «Black Widows», som er basert på en finsk tv-serie fra 2013, produseres av TV 3 og Viaplay, og også har den svenske Hollywood-stjerna Peter Stormare på rollelista.

- Det handler om tre kvinner som dreper mennene sine og det er en miks av «Desperate Housewives» og «Fargo». Vi er halvveis i innspillingen av sesong én nå, sier Macody Lund til Dagbladet.

Svart - Det blir en svart komedie med mange bra navn blant skuespillerne, sier hun og nevner Kyrre Hellum og danske Ken Vedsegård, kjent fra «Krøniken», i tillegg til Stormare - som også gjorde en uforglemmelig rolle i nettopp «Fargo»-filmen.

Macody Lund slo gjennom for alvor som skuespiller mot Aksel Hennie i «Hodejegerne», debuterte nylig som romanforfatter og hadde tidligere i år en vesentlig rolle i TV 2-dramaet «Frikjent».

Rollen i «Black Widows», som ifølge Ekstrabladet i Danmark kan få premiere allerede til våren, er enda større.

Sliten - Jeg merker forskjell fra «Frikjent» - der var jeg en sentral karakter, men på ingen måte en hovedrolle. Jeg hadde gjerne to dager i uka på settet, noe som er veldig bedagelig. Men nå skyter vi i Finland, og jeg er hjemme 24 timer i snitt hver uke. Sånn har det vært siden midten av juli, og vi er først ferdige i midten av oktober. Jeg har aldri vært så sliten før! sier 39-åringen.

Cecilia Forss, som ikke er så kjent i Norge men har hatt flere tv-roller i Sverige, beskriver ifølge Expressen sin rollefigur som et godt menneske som roter seg opp i løgner på grunn av sin redsel for konflikter.

- Jeg er svært glad for å være en del av denne trioen. Både Beate og Synnøve er varme, karismatiske og begavede, sier hun.

NY ROLLE: Synnøve Macody Lund spiller norske Johanne, en av hovedrollene i den nye TV 3-serien. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
NY ROLLE: Beate Bille spiller den danske hovedrollen i serien. Foto: NTB Scanpix
NY ROLLE: Cecilia Forss har den svenske hovedrollen. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Peter Stormare, verdenskjent for såvel "Fargo" som "Prison Break", har den mannlige svenske hovedrollen. Foto: Dagbladet
NY ROLLE: Norske Kyrre Hellum, kjent fra "Arme Riddere" er ombord. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY ROLLE: Danske Ken Vedsegård (nummer to fra venstre i dette bildet fra "Krøniken" har den danske mannlige hovedrollen. Foto: NTB Scanpix

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!