Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Macy - på en god dag

Soulstjerna Macy Gray er glad for at hennes barn ikke har arvet stemmen hennes. Hun synes prisen har vært for høy.

LOS ANGELES (Dagbladet): Overgangen fra ukjent jazzbarsangerinne til souldiva har vært skremmende og lærerik for Macy Gray. Det gjenspeiles på hennes nye album, «The Trouble With Being Myself», som kommer ut i morgen, og som handler om hennes erfaring og forhold til pressen.

- Det har sin pris å være ærlig. Jeg har blitt såret mye av pressen. Det er mulig jeg er naiv, men jeg trodde aldri kjærlighetslivet mitt og hvordan jeg kler meg, ville interessere noen. Men tittelen og denne plata er ment humoristisk, sier Macy Gray til Dagbladet.

Hun setter opp et bredt smil fra den romslige sofaen i studioet i Nord-Hollywood.

Deler morsrollen

- Dessuten har du møtt meg på en god dag. Dette blir ikke noe problem, sier hun, før hun bare må fortelle hvor høyt hun elsker europeiske menn.

Hun er fascinert av italienske menn og beklager seg over at det er torsken på kaia i Tromsø, lyse sommernetter og en strikket genser hun kjøpte til sin mor, som er de sterkeste minnene fra Norge.

- Jeg må alltid kjøpe gaver til mamma. Hun tar seg av mine tre barn på åtte, sju og fem når jeg er på turné, og sørger for at ungene har et stabilt liv. Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten henne. Vi deler morsrollen, sier Macy Gray, men innrømmer at balansegangen mellom mor, artist og forretningskvinne er krevende.

- Har barna arvet sin mors stemme?

- Nei, gudskjelov. Jeg vil ikke at de skal gå gjennom alt jeg har opplevd, sier Macy Gray, som ble mobbet for stemmen sin som barn. Derfor tror hun at hun var så sjenert i barndommen.

I dag har hennes levende, raspende stemme og miks av gammelskolesoul, hip hop, funk og pop gjort henne til mangemillionær i dollar.

Liv og død

Macy Gray mistet sin far i kreft for ett år siden. Det var den mest dramatiske hendelsen i hennes liv, og det bærer også hennes nye album preg av.

- Det var mye drama under innspillingen. Lisa i TLC (Lisa «Left Eye» Lopes, red.anm.) omkom i en trafikkulykke, mens en nær venn av meg ventet barn. Det var hele tida så mye følelser. Det var noe nytt og dramatisk hver dag, sier Gray. Prosessen har lært henne mye om henne selv og livet, hevder hun. Derfor har hennes nye album først og fremst blitt en festplate.

- Vi må sørge for at vi og de rundt oss har det så bra som vi kan, mens vi er på denne planeten, sier hun.

Av samme grunn har hun også kastet seg ut i flere filmprosjekter nå. Hun debuterte i «Training Day», som sikret Denzel Washington en Oscar, og har fått smaken på film.

- Jeg starter innspilling av en ny film snart. Det er en musikal kalt «Donkey Skin». Jeg spiller en prinsesse. Jeg gleder meg til alt sammen, sett bort ifra 18 timer lange arbeidsdager.

- Det er jo ikke akkurat noe prinsesseliv, avslutter souldronningen.

HUMPETE VEI: Soulstjerna Macy Gray føler at det er trøblete å være seg selv. - Jeg har betalt en høy pris for å være ærlig i denne bransjen, sier hun.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media