Macy Gray

Da stålarbeiderdatteren Natalie McIntyre vokste opp i Canton, Ohio, ble hun så mye mobbet for den sære stemmen sin at hun sluttet å snakke. Under navnet Macy Gray har den samme sære stemmen skaffet henne stor suksess som soul/R&B-artist.

Hennes muikalske karriere startet med klassisk piano, og begynte faktisk ikke å synge før hun startet på manusforfatterstudiet ved University of Southern California. Sammen med en kamerat lagde hun noen låter og spilte inn en demo. Det var meningen at Natalia bare skulle synge veiledende vokal, men et spor ble stående med hennes stemme. Dette sporet skaffet henne jobb som vokalist i et lokalt jazzband. Bandet spilte på hoteller i L.A, og etterhvert på Natalies egen nattkaffebar «We Ours», der Tricky pleide å stikke innom for å høre på. Scenenavnet «Macy Gray» er etter en mannlig venn av familien, et navn hun ofte hadde brukt i sine filmmanus.

På midten av 90-tallet fikk hun kontrakt med Atlantic records , og spilte inn et album som aldri ble utgitt. Skilt, blakk og bitter dro hun tilbake til hjembyen Canton med sitt tredje barn i magen, og startet en skrivestue for studentene ved høyskolen like ved. Hun var allikevel ikke mer desillusjonert enn at hun lot seg lokke tilbake til L.A for et nytt forsøk, som resulterte i platekontrakt med Epic, og debutalbumet «On How Life Is» (1999).

Samme sommer opptådde hun på NRKs «Sommeråpent» fra Tromsø. Et år etter var hun en internasjonal storselger med flere Grammypriser i lomma. Hun ble også kåret til «beste internasjonale nykommer» på Brit Awards.

Spilte på Quart-festivalen i 2000.