«Mad Men» kritiseres etter økt sigarettsalg

Solgt 10 milliarder flere røykpakker siden programmet startet.

FÅR KRITIKK: Den populære TV-serien «Mad Men» kritiseres for å glamorisere røyking. Sigarettmerket Lucky Strike, som spiller en stor rolle i suksesserien, har nylig offentliggjort tall som viser at sigarettsalget har økt fra 23 milliarder pakker i 2007, da «Mad Men» hadde premiere, til 33 milliarder i 2012. Foto. Scanpix
FÅR KRITIKK: Den populære TV-serien «Mad Men» kritiseres for å glamorisere røyking. Sigarettmerket Lucky Strike, som spiller en stor rolle i suksesserien, har nylig offentliggjort tall som viser at sigarettsalget har økt fra 23 milliarder pakker i 2007, da «Mad Men» hadde premiere, til 33 milliarder i 2012. Foto. Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Antirøyk-aktivister raser mot den prisvinnende TV-serien «Mad Men» etter at tobakk-selskapet British American Tobacco offentliggjorde sine salgstall for 2012.

Økt med 10 milliarder I «Mad Men», som er satt til 1960-tallet, røyker rollekarakterene mye og ofte, og reklamebyrået serien handler om arbeider med sigarettmerket Lucky Strike.

Programmet har lenge blitt kritisert for sin hyppige bruk av sigaretter og alkohol, men har blitt forsvart med at dette var typisk for 60-tallet. Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli enda mer bråk rundt rollekarakterenes usunne vaner etter at tobakk-selskapet British American Tobacco la ut sine salgstall for 2012.

«Mad Men» hadde premiere i 2007, og ifølge The Telegraph har salget av sigarettmerket Lucky Strike, eid av British American Tobacco, økt med 10 milliarder pakker fra det året programmet startet til 2012, noe som får antirøyk-aktivister til å rase.

Påvirker seerne Administrerende direktør i «The British Lung Foundation», Penny Woods, sier til The Telegraph at det lenge har blitt mistenkt at mange begynner å røyke fordi de synes det er «kult»:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer