Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Madcon blir eksportvare

Rett hjem fra videoinnspilling på Tenerife er Madcon i full gang med å forberede utenlandslansering, og signalene er svært lovende. I Tyskland klatrer duoen lynraskt på hitlistene.

Tv-suksessen «Skal vi danse», der Tshawe Baqwa gikk til topps, forandret guttas liv. Karrieren skjøt fart. Albumet «So Dark The Con Of Man» har allerede gått i 60 000 eksemplarer, og singlen «Beggin’» kan vise til utrolige 62 000 solgte eksemplarer, noe som betyr seks platinaplater.

Frank Bakke i plateselskapet Bonnier Amigo, som gjerne blir kalt den tredje Madcon, forteller nå at stadig flere dører i utlandet åpner seg for duoen.

I Tyskland er hiten «Beggin’» satt på såkalt «powerplay» på MTV - det vil si svært høy rotasjon.

Crossovereffekt

- I utgangspunktet er ikke hip hop en stor, folkelig sjanger, men vi opplever at folk fra seks til 60 år kommer på konsertene. Crossovereffekten er unik og interessen er stor. «Beggin’» skal gis ut i en rekke europeiske land 21. mars, og i Tyskland ligger den allerede på 36. plass på den offisielle radiolista - før den er lansert og vi har startet promoarbeidet, sier Bakke.

Bonnier Amigo har lisensiert ut Madcon-albumet til Sony BMG internasjonalt. I Tyskland skal samme teamet i Sony BMG som sørget for at Maria Mena fikk mye radiospilling og solgte til gull, jobbe med Madcon.

- De er helt ekstatiske der nede, eller i hvert fall veldig optimistiske, sier Cai Leitner, som er administrerende direktør i Bonnier Amigo. Han legger til:

- På radiolista er de en av de aller raskeste klatrerne, og det er godt gjort. Det tar vanligvis lang tid å etablere en låt på radio i Tyskland. I tillegg har de fått veldig gode tilbakemeldinger fra fokusgrupper som de har testet musikken på. Sony BMG tror «Beggin\'» kan komme til å gå veldig bra.

SJARMERTE TV-SEERNE: Tshaww Baqwa og Yosef Wolde-Mariam er som skapt for TV - det så vi sist på utdelingen av Spellemannprisen, der de sjarmerte TV-seerne i senk. Etter å ha spilt inn musikkvideo på Tenerife blir de to nå programledere på TV 2. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET
SJARMERTE TV-SEERNE: Tshaww Baqwa og Yosef Wolde-Mariam er som skapt for TV - det så vi sist på utdelingen av Spellemannprisen, der de sjarmerte TV-seerne i senk. Etter å ha spilt inn musikkvideo på Tenerife blir de to nå programledere på TV 2. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET Vis mer

Tysk sommerhit

Hvor bra er Leitner forsiktig med å kommentere, men etter det Dagbladet kjenner til har Sony BMG i Tyskland spådd at «Beggin\'» blir årets sommerhit.

- De har nok kanskje sagt det ja, medgir Leitner, som gjerne vil understreke at det er langt igjen.

- Vi er alltid litt forsiktige i denne fasen av et prosjekt, for historiene om nesten-suksessene er mange. Men vi kan i alle fall si at vi har fått veldig mange positive signaler.

Fram mot sommeren skal Madcon lanseres i 14 land. I går ble avtalen for England dratt i land.

- Vi har inntrykk av at Sony BMG i England vil sette igang lanseringen ganske umiddelbart, sier Cai Leitner.

Sjarm og ekte glis

For få dager siden kom Tshawe Baqwa, Yosef Wolde-Mariam og Paperboys-rapperen Vinnie hjem fra Tenerife. Der har gutta spilt inn video til singelen «Back On the Road», som skal lanseres neste uke.

Dagbladet kan i dag vise bilder fra innspillingen av videoen, men i påvente av at den skal bli klar, er duoen i gang med opptakene til vårens TV 2-satsing «Kan du teksten».

- Vi er de nye svarte Dan Børge.

- Vi har et stort team rundt oss som gjør alt de kan for å stramme inn galskapen vår, sier Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam.

Mens mange hiphopere erobrer verden med damer og dollarglis, skal Madcon gjøre det samme med ekte glis og den sjarmen som bare Tshawe og Yosef  er i besittelse av.

Vinnie i familien

- Vi tok med oss t-skjorter, shorts og solfaktor, men holdt på å fryse ihjel. Det viste seg at deler av videoen skulle spilles inn oppi fjellene. Vi havnet nedi et vulkansk krater - og der var det minusgrader. Men heldigvis fikk vi et par opptaksdager på stranda også, forteller duoen.

Der møtte de den svenske regissøren Michel Miglis.

- Det var kjempeartig. Han var med på en video vi lagde i 2000. Det er åtte år siden, og både han og vi har fått et gjennombrudd.

Madcom beskriver Vinnie som en del av familien. Paperboys-rapperen har lenge samarbeidet med Madcon, og skal være med når gruppa skal satse utenlands.

- Vinnie er en av oss, ikke bare musikalsk. Vi er close. Vinnie skal være med oss framover, også når arbeidet med utlandet og Norden starter for fullt i slutten av måneden, sier Yosef Wolde-Mariam.

<B>FRØS:</B> Deler av innspillingen på Tenerife foregikk i et vulkansk krater der det var minusgrader. Heldigvis fikk gruppa litt varme under oppholdet også.
<B>VENNER FOR LIVET:</B> Madcon-duoen betrakter Paperboys-rapper Vinnie (t.v.) som en del av familien. Han er med når gruppa nå satser i utlandet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media