Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Madcon-Yosef har laget låt om familiens vanskelige fortid

- Jeg angrer ikke.

VANSKELIG VISE: Madcon-Yosef forteller at tårene pressa på da han spilte inn låten «Sire som det er». Den handler om oppveksten hans.  Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
VANSKELIG VISE: Madcon-Yosef forteller at tårene pressa på da han spilte inn låten «Sire som det er». Den handler om oppveksten hans. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Når jeg ser hvor vondt du har det, føler jeg din smerte. Med piller strødd på teppet, jeg vil ikke åpne sår, men du lå på gulvet og kunne ikke gå da jeg var åtte år», rapper Yosef Wolde-Mariam på Madcons første norskspråklige album «Contact».

Da Yosef og Tshawe skrev låta «Sire som det er», som verset er hentet fra, ble de enige om at de skulle grave i den tunge og mørke delen av fortiden sin, som de fram til da ikke hadde turt å ta tak i.

Gruet seg På den dypt personlige låta rapper begge Madcon-gutta om familiære problemer som har preget dem siden barndommen.

Men de ærlige strofene, om folk som står ham veldig nær, har skapt et stort problem for Yosef.

Han gruet seg til reaksjonen fra familien på låta.

- Men jeg angrer ikke på at jeg har skrevet teksten, og har heller ikke dårlig samvittighet. Dette er noe jeg måtte gjøre. Det handler om å være ærlig med seg selv. Jeg har gått gjennom veldig mye i barndommen. Alt var ikke like lett. Vi manglet penger, og jeg måtte bo på ungdomshjem i to og et halvt år, sier Madcon-Yosef til Dagbladet.

- Hvordan opplevde du det?

- Dette er en del av oppveksten min - den jeg er. Men det er ikke noe ekstraordinært ved det. Mange har hatt det mye verre enn meg, sier Yosef - uten sitt sedvanlige smil.
- Aldri dopa meg Også Madcon-makker Tshawe Baqua har slitt med personlige demoner. I et intervju med D2 har rapperen fortalt hvordan han i en periode på slutten av 2000-tallet var så langt nede etter samlivsbrudd, albumflopp og managerens død, at han havnet på kokainkjøret.

Det klarte Yosef å holde seg unna

- Jeg har selvfølgelig også festa. Jeg var jo ikke akkurat medlem i Sølvguttene heller. Men jeg har aldri dopa meg, slår han fast.

- Det har vært en del av livet til mange rundt meg, men var aldri noe for meg. Når jeg i en alder av 33 år fortsatt ikke har prøvd dritten, ser jeg ikke helt vitsen med å begynne nå.

Mer selvtillit Fram til i år har Yosef blitt erta av Tshawe som «han andre i Madcon». Det er det slutt på nå, etter at han dukket opp som mentor i taltentkonkurransen «The Voice» på TV 2 sammen med Hanne Sørvaag, Sondre Lerche og Magne Furuholmen.

- Det var veldig rart i begynnelsen å være i fokus uten å ha Tshawe ved siden av seg. Jeg ble rett og slett litt usikker. Jeg kunne jo ikke skylde på ham lenger om det var noe som gikk galt. Men etter hvert vokste selvtilliten min mange hakk på grunn av «The Voice».

- Det skal jeg innrømme, sier Madcon-stjerna.

GLADE GUTTER: Slik er man vant til å se Tshawe Baqua og Yosef Wolde-Mariam. Sist uke ga de ut sitt første norskpråklige album. Foto: Casey Anderson Kelbaugh
GLADE GUTTER: Slik er man vant til å se Tshawe Baqua og Yosef Wolde-Mariam. Sist uke ga de ut sitt første norskpråklige album. Foto: Casey Anderson Kelbaugh Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!