Made in London

LONDON (Dagbladet): Norsk populærkultur i Storbritannia? Jo da. Lene Marlin høres konstant på kommersiell radio. Og, i morgen er det en ny norsk jente som skal vise seg fram. Som en av tre syngedamer i trioen Made In London. Det er derfor en glede å presentere Marianne Eide , 29 år og fra Hammerfest. Ifølge de første ryktene leverer dette jentebandet musikk litt mer rocka enn sukkerklumpene i All Saints.

Fint det, Marianne, som har studert dans i Sverige, er datter av en bluesmusiker og - ifølge prosess-skrivet vi fikk fra plateselskapet - har vært med på en oppsetning i regi av Ingmar Bergman, «...of Per Gunt».

  • Sammen med Reenie fra Jamaica og Kelly fra England vil Marianne forsøke å få det til med såkalt showcase og intervjuer i London. I morgen og onsdag. The Kulturavisa vil være på plass. For å treffe Marianne fra Lapland, som plateselskapet skriver. Unge Eide har god musikksmak, hun liker Skunk Anansie og Mari Boine.
  • Og mens Made In London bedriver sin kulturform, er det også rom for andre typer Ellen Horn-virksomhet. Med norske innslag. I London & omegn.

Auksjonsfirmaet Sotheby's skal selge skandinavisk malerkunst igjen denne uka. Høyesterettsjustitiarius Carsten Smith er også på storbybesøk. Faktisk i dag, for å skryte av rettsstaten Norge i noble The Coffin Memorial Lecture. Smiths tema er «Judicial Review of Parliamentary Legislation: Norway as an European Pioneer».

  • I neste uke? Pub og fotball og dårlig ånde? Nei, The British Museum åpner utstillingen «Paid in Burnt Silver». Kunst fra den rettsløse vikingtida.

Den 15. april blir det anledning til å se skandinaviske barnefilmer i Barbican-senteret. Blant filmene kan nevnes «Ole Alexander Filibom-bom-bom». Og få dager seinere kommer vokalgjengen Trio Medival for å synge i Cambridge og London.

  • For den eldre delen av populærkulturistene, som kanskje har tenkt seg til London i vår og sommer, er det topp bluesmøte i Royal Albert Hall 2. juni - dobbeltkonsert med Peter Green og John Mayall . En drøy sommermåned seinere, sjøfart med historisk sus for norske verdensborgere med dress og bølger i håret. «Christian Radich» og «Sørlandet» anløper i regi av Norge 2000 og Kirkens Nødhjelp.

På med Erik Erikssøn by-look og åtte glass. Bar Lovinda.

tom.stalsberg@dagbladet.