KLAR FOR NORGE: Madonna forlenger «Sticky & Sweet»-turneen. FOTO: SCANPIX/AFP
KLAR FOR NORGE: Madonna forlenger «Sticky & Sweet»-turneen. FOTO: SCANPIX/AFPVis mer

Madonna bekrefter konsert i Norge

Kommer til Valle Hovin.

(Dagbladet.no): Ryktene har surret i flere dager allerede, og nå er det bekreftet. Madonna spiller i Norge for første gang til sommeren.

Datoen blir 30. juli, og stedet Valle Hovin. Billetter legges ut for salg mandag 9. februar.

Norge stod opprinnelig ikke på turneplanen til poplegenden, men i samarbeid med arrangør Live Nation har hun nå besluttet å forlenge turneen.

- Tidenes mest lønnsomme
Ifølge den første planen var siste konsert i Sao Paolo i desember, men etter seks måneders pause legger Madonna ut på veien igjen til sommeren. Hun får med seg de samme danserne og musikerne som første gang.

Arthur Fogel, toppsjef hos arrangør Live Nation, har ikke hørt om denne typen forlengelse tidligere.

- Det har ikke skjedd på de turneene jeg har vært involvert med. Det har riktignok vært snakk om flere ganger, men har aldri blitt noe. Denne gangen elsker hun showet, hun har hatt det kjempemorsomt, og hun gleder seg til å spille i nye markeder, sier Fogel.

«Sticky & Sweet»-turneen er ifølge Reuters en av tidenes mest lønnsomme, og var en del av en avtale mellom Madonna og Live Nation verdt over 800 millioner kroner.

Fikk slakt
Ryktene om at Madonna også ville ta turen til Norge dukket opp for noen dager siden, da Live Nation ved en feil publiserte den forlengede turnélista på nett.

De forsøkte å fjerne den fort, men da var allerede skaden skjedd.

Turneen denne gang kommer i kjølvannet av fjorårsplata «Hard Candy», som til tider ble slaktet av kritikerne. Dagbladets Sigrid Hvidsten var heller ikke imponert:

På «Hard Candy » framviser Madonna ingenting av ungjenta som i sin tid nektet å barbere leggene, noe som ikke bare er en fallitterklæring for Madonna, men som lett kan oppfattes som en pekepinn på hvor dårlig det står til med popen om dagen. I en situasjon der lommeboka er tynn, er det få som tar sjansen på å pøse penger inn i et enormt promoapparat hvis man ikke vet at det blir en hit. Resultatet må være pophistoriens største strømlinjeføring og «Hard Candy » framstår som et tverrsnitt av den amerikanske hitlista, en blanding av Britney, Rihanna og Kylie.


Riktignok er den Kanye West-gjestende « Beat Goes On » en rytmeelastisk drøm av en låt, men resten av albumet er dyrt og kjedelig. Og hvis ikke det som en gang var verdens største og mest kontroversielle popstjerne lenger tør å eksperimentere og utforske undergrunnen, hvem gjør det da?

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.