Madonna dot concert

LONDON (Dagbladet): Madonna Mia. For snaut 20 år siden ble hun sett på som nok en døgnflue innenfor fagkategoriene syngedamer. Nå er hun er dronningbie.

I går kveld gjorde hun det samme som hun for noen uker siden gjorde med braksuksess i New York, samlet London inn i sin kube. Klokka 23.00 norsk poptid ble Brixton Academy omgjort til en bisverm som sprengte lydmuren.

Et svært, britisk flagg ble dratt vekk, og under der sto hun med svart Rocco-bluse, Rocco and roll- på en enkel scene med et bilvrak og en lysende kaktus, Madonna rapper og flørter som hun vil.

Sponset av Bill

- Hello, loverats , sa Madonna og lo høyt. Satte seg ned med Las Vegas-cowboyhatt og «Don't Tell Me».

Bak på ryggen av blusen (ikke kjøpt ved en korsvei) sto det Lola. Hennes datter.

Madonna poppet altså opp, for en halvtime sponset av Bill Gates og Microsoft, live på nettet. Og i levende konsertlive foran 3200 utvalgte.

Det ble en hybridiøs opplevelse, i skjæringspunktet mellom en promoterende showcase og en minikonsert. Madonnasoft.dot.concert.

- Og nå, hvor mange av dere kjenner mine gamle sanger?

Publikum kjente dem alle. Og fikk «Holiday» i en tung teknodisko-versjon. Madonnas første megahit fra 1983. 17 år seinere er hun en moderne utgave av Monroe, om du vil. Et ikon, sier noen, et ultrakommersielt produkt, sier andre. Vi legger til: nå en politisk korrekt kvinnelig popkeiserinne. Mor, moden og moderne. Og dama var storartet å bivåne. Spesielt for en mann omtrent på hennes alder. Vi var nesten som...like a virgin...igjen.

Pyntede mennesker

- Før konserten var Brixton on the rocks, 20 år etter opptøyene. Men i går var ikke politiet i denne bydelen på plass for å stagge rasende folk, men for å holde orden på pent pyntede mennesker som skulle inn. Måtte inn. Koste hva det koste ville, for å oppleve blondheten fra USA. VIP-området på Brixton Academy var fylt til randen.

Den aller blideste nordmannen i Brixton i går kveld var 24-år gamle Caroline Størmer, bosatt i Oslo.

For Caroline ble det «Music», heltemøte & hype (godt norsk ord for å hausse opp). For Madonna (42) har - uansett trender og in- eller ut-musikk - en egen evne til å surfe på den til enhver tid eksisterende bølge av hippe produsenter. I går fikk hun cyberspacegroove, mens Britney Spears fortsatt kretser rundt sin egen navle - lysår unna.

For Madonna bøyde seg fram og spurte: «Do you want some boogie woogie?»

Hele diskonatta...papa don't preach.

SMILENDE TILSTEDE: Kylie Minogue og Madonna er fans av hverandre.
DYR DAME: Her er 14 000-kroners-billetten.