Madonna-feberen sprer seg i Norge

Alt for Madonna. Pål Døllingen fra Krokstadelva i Drammen har reist verden rundt for å møte popstjernen. Men han skal ikke i bryllupet i Skottland.

- Jeg hadde sikkert reist dit hvis jeg hadde bodd i England. Men jeg nøyer meg med å dra på konsertene ellers rundt i verden. Det er musikken jeg liker, sier 28-åringen Pål, som har sett Madonna 13 ganger live.

Hjemme på gutterommet i Drammen henger de nyeste plakatene av stjernen. Han har minst 150 CD-er av dama stående i hylla, t-skjorter liggende over en stol og en rosa cowboyhatt hengende over skapdøra.

Og på hedersplassen i stua har Pål fått tillatelse til å henge opp en av superstjernenes gullplater, «Like a prayer».

Fan ved tilfeldighet

Pål har vært fan av dama siden han var 13 år og kjøpte feil CD i platebutikken.

- Jeg kan ikke forklare hvorfor, men jeg ble hekta på musikken. og det er jeg fortsatt, sier han.

Skal Pål på jobb, så hører han på Madonna på bussen. Nå er det den nyeste, «Music», det går i. Han har både LP en og CD-en i fire versjoner. Den norske, den japanske, den engelske og den amerikanske.

Pål har fått med seg broren Per, mor, far og bestemor i fanklubben og smittet alle kollegene sine i matbutikken på CC-Vest med Madonna-feber.I mammas frisørsalong henger en poster fra Madonnas konsert i Göteborg på 80-tallet. Og arrangeres det konsert ute i den store verden, så reiser Pål og Per ut for å få de store Madonna-opplevelsene.

Dyr hobby

- Jeg bare må få med meg alle konsertene. Da jeg spilte fotball hjemme i Drammen, gikk det så langt at jeg tapet ankelen og sa til treneren min at jeg var skadd for å kunne reise på konsert, forteller Pål.

Hele USA har brødreparet vært igjennom, samt filmpremiere i England og singleslipp i Østerrike.

Nøyaktig hvor mange penger Pål har brukt på Madonna-effekter og til reising over hele verden for å gå på konsert, vet han ikke. Men det er i hvert fall 200.000 kroner.

- Det er en investering. Masse av de effektene jeg har, kan jeg selge til atskillig høyere pris enn det jeg ga for dem.

Sist Pål var på konsert var han i England. Billettene til konserten ble ikke lagt ut for salg, men brødreparet ordnet seg på sin måte.

- Vi møtte Madonnas backup-sangere, som skrev oss på gjestelista, sier Pål.

- Gratis. Og sinnssyk bra konsert, stråler han.

Et normalt fan

Madonna-tilhengeren fra Drammen har lite til overs for dem som forfølger den vakre 42-årige blondinen.

- Det er forskjell på fan, sier han.

- Jeg kommer aldri til å snike meg inn på et hotellrom for å møte henne, det kommer det ingenting annet enn en sur Madonna ut av, sier han, og legger til at han tror at den ordentlige fansen kommer til å ligge unna Skottland når stjernen deres smis i hymens lenker.

- Jeg skal følge det live på internett, sier han og smiler.

(NTB-Gøril Huse)

FRELST: Pål Døllingen fra Krokstadelva i Drammen reiser verden rundt på Madonnakonserter. Her med et lite utvalg av billettene som noen av hans Madonna-investeringer på 200.000 kroner har gått til.