Madonna fikk sin Guy

DORNOCH, Inverness (Dagbladet): Madonna vant både drømmemannen og kampen mot pressen i går kveld. Med varmesøkende utstyr og en jernring av vakter klarte hun å holde paparazziene på avstand. Og ved 19-tida i går kveld fikk verdens mest berømte kvinne sin Guy.

Sjelden har så få fått se så lite. 1 000 pressefolk stimlet seg sammen i den lille skotske byen Dornoch for å dekke årets store show showbiz-begivenhet, men ikke èn kunne sende hjem et bilde av at Madonna ble viet til Guy Ritchie inne i kapellet i det strengt bevoktede Skibo-sloteti Skottland.

Men Madonna - etter sigende kledd i kremfarget, gotisk kjole signert McCartney-datteren Stella, tiara til en million og armbånd til 650 000 kroner - ble gift.

Inviterte eksen

Engelskmannen som har klart å kapre Madonna, Guy Ritchie, var etter rapportene tro mot tradisjonene. Brudgommen var iført en MacKinntosh-jaktkilt - uten noe som helst under. Farget grønnblå, med rød og gule striper. Skreddersydd i London, pris rundt en halv million kroner. I tillegg skal han båret en shetlandsk tweedjakke.

Mister Madonna har aner fra The Highlands. Hans farfar var en kjempende skotte, blant annet under 1. verdenskrig.

Det har hele denne uka vært spekulasjoner om hvem som skulle være Ritchies forlover. Det viste seg å bli hans gamle venn, Piers Adams. Nattklubbeier av profesjon.

En annen nattklubbeier var også med på kjendisblotet, Madonna-venn, Ingrid Caesares. Hun satt visstnok ved siden av skuespiller Rupert Everett. Ved hans side, skuespiller Debi Mazar. Også Carlos Leon var blant de inviterte. Han er faren til Madonnas datter, Lourdes. Hun hadde oppgaven som brudepike foran farfar John og hans nye kone Shireen.

Bare to norskættede var tilstede, Sigurd Digre og Torstein Raud. Våre gamle verstinger var tilstede på to glassmalerier i slottets storslagne hall.

Madonnas nye hit

Vielsen ble gjennomført av tettstedet Dornochs nye kjendisprest, Susan Brown, også kalt «Holy Spice». Guy Ritchies mor, lady Leigthon, bivånet også sønnens store kveld. Sammen med Madonnas italienske «Papa, don't preach», Tony «Silvino» Ciccone og ste-mor Joan Gustafson. I tillegg var journalist Juliette Hohnen, designerdatter Henriette Conrad og Stella McCartney på den eksklusive gjestelista. Det samme var Sting og hans Trudie.

Om Brad Pitt og Jennifer Aniston koste seg? De siste ryktene forteller så. Sjøl om sikkerhetsvaktene utenfor slottet kunne den nye Madonna-hiten «No Comment». Utenat.

Kildevann

Under oppsyn av kiltkledde kelnere fikk Madonnas søstre Melanie og Paula se den berømte stige til alters. For andre gang. Forrige gang var utendørs i Beverly Hills med skuespiller Sean Penn. Ekteskapet varte i fire år og med mange skandalehistorier. - Det forventes ikke nå, sier en kilde.

Kildevannet som ble servert under festen var hentet ut fra lokale destillerier, både enkle og doble. Pluss franske viner og champagne av nobelt merke. Bestemt av Guy Ricthie. Bryllupsmenyen var strengt hemmelig, men haggis - den skotske nasjonalretten laget av hakket innmat og kokt i dyrets magesekk - skal ha vært på menyen. Bryllupskaken ble flydd inn fra Paris fra en av Frankrikes ypperste konditorer.

Diamanter

På høyre ringfinger hadde brudeparet hver sin diamantring.

- Jeg har aldri hatt en diamantring, jeg liker ikke å bære på store steiner, men det var før jeg traff Madonna, har Guy uttalt.

Paret skal ha kjøpt ringene i Beverly Hills. Til 140 00 kroner stykket. Tiaraen Madonna bar er en tro kopi av den avdøde Grace av Monaco brukte i sin tid. Håret var utført av Madonnas stamfrisør, Orlando Pita. Vielsen foregikk inne på slottet.

- Vielsen fant sted klokka sju. Middag for 40 personer klokka ni og fyrverkeriet som lyste opp The Highlands startet midnatt, det forteller en Skibo-kilde til Dagbladet. Han vil ikke si hva han heter fordi da får han fyken, det hadde Madonna bestemt.

Dama som er verdsatt til rundt fire milliarder kroner, får det sjølsagt som hun vil når hun velger å kjøre Skibo. Totalt vil bryllupet komme på rundt 14 millioner kroner. Inkludert en god natt i slottets mest eksklusive suitefløy, the West Wing.

Les også:

Dagbok fra Madonna-land

DORNOCH DESEMBER 2000: I hele går ventet pressen på et tegn, et fjes, en nyhet eller noe som vi kunne sende hjem.