Madonna-film blir Blondie-musikal

«Desperately Seeking Susan» til scenen.

(Dagbladet.no): En musikalversjon av filmen «Desperately Seeking Susan» skal settes opp på Londons West End i oktober, forteller BBC News.

Det er imidlertid ikke tittelrolleinnehaver Madonna, men bandet Blondie, som skal stå for musikken.

Hits som «Heart of Glass», «The Tide Is High» og «One Way or Another» skal alle brukes i oppsetninga, i tillegg den helt nye låta «Moment of Truth», spesialskrevet av Blondie-vokalist Debbie Harry (62).

– Historien passer til våre tekster. Jeg syntes det var en god ide, veldig smart, sier Harry i en kommentar.

Identitetsbytte

«Desperately Seeking Susan» kom ut i 1985 og var Madonnas debut som skuespiller. I ettertid er det også en av få filmer hun har fått gode kritikker for.

Historien dreier seg rundt husmora Roberta Glass (Rosanna Arquette), som blir fascinert av Susan (Madonna) etter å ha lest hennes forsøk på å få kontakt med kjæresten gjennom annonseseksjonen i en New York-avis.

Roberta reiser til storbyen for å finne jenta, og da hun senere får hukommelsestap tror hun at hun selv er Susan. En rekke forviklinger oppstår i kjølvannet av identitetsbyttet.

MADONNA-FILM BLIR MUSIKAL: Chris Stein, Debbie Harry og Clem Burke fra Blondie poserer sammen med hovedrolleinnehaverne i West End-utgaven av «Desperately Seeking Susan». Foto: SCANPIX
MADONNA-FILM BLIR MUSIKAL: Chris Stein, Debbie Harry og Clem Burke fra Blondie poserer sammen med hovedrolleinnehaverne i West End-utgaven av «Desperately Seeking Susan». Foto: SCANPIX Vis mer

Madonna slo for alvor gjennom som popartist i 1984 med suksessalbumet «Like A Virgin». Hiten «Into The Groove» ble sluppet på singel parallelt med «Desperately Seeking Susan», og gikk helt til topps på de britiske listene.

Det var i filmen hun lanserte tights under skjørtet-moten, en trend som har hatt flere oppsving de siste tjue åra, senest i disse dager.

Universell historie

Musikalen er skrevet av den amerikanske manusforfatteren, regissøren og skuespilleren Peter Michael Marino, som tidligere har gitt verden «Hollywood Nurses», en hyllest til lesbiske smussnoveller fra 1950-tallet.

Produsent Susan Gallin forsikrer fans at musikalen kommer til å være svært tro mot originalfilmen.

– Historien er universell. Det er en rar liten film om kvinner som forandrer livene sine og ender opp med det livet de var ment å ha.

Debbie Harry var ikke vanskelig å få med på laget:

– Jeg spurte Debbie om jeg kunne sende henne utkastene. Dette var en fredag, og på mandag ringte hun tilbake og sa «det er flott, jeg elsker det. La oss gjøre det». Hun falt for idéen, forteller Gallin.

Harry har stor tro på produksjonen:

– Forhåpentligvis blir det en stor suksess. Det hadde vært supert om showet kom til Broadway, sier hun.

Hadde ikke sett filmen

De etablerte britiske musikalartistene Emma Williams og Kelly Price skal spille henholdsvis Susan og Roberta. 24 år gamle Williams innrømmer at hun aldri hadde sett filmen før arbeidet med musikalen startet, fordi hun var for ung da den var populær.

Etter å ha satt seg inn i materien har hun kommet fram til at karakteren skal spilles som «en krysning mellom Madonna og Debbie Harry», med en liten dæsj Courtney Love.