Madonna i tårer på scenen i Stockholm - holdt ett minutts stillhet for Paris

Konsertarrangører oppfordrer til stillhet på scenen.

(Dagbladet): Terroren i Paris ble rettet mot konsertscenen Bataclan og flere restauranter. Dette er et angrep mot å ha det gøy, skriver Al Jazeera. En ny type terror, kaller BBC angrepene på kulturstedene.

En hel verden er i sjokk over hendelsene, og europeiske arrangørorganisasjonene oppfordrer sine medlemmer til å markere angrepene med stillhet under konserter, skriver daglig leder Torbjørn Heitmann Valum i Norske Konsertarrangører i en pressemelding.

Blant dem som har tatt oppfordringen er Madonna. Verdensstjernen holdt et minutts stillhet under lørdagens konsert i Stockholm.

Begynte å gråte Madonna avbrøt showet og brast i gråt da hun begynte å snakke om handlingene i Paris.

- Jeg må ta dette øyeblikk til å snakke om de tragiske drapene, mordene, og de meningsløse tapene av dyrebare liv i Paris i går, sa kunstneren fra scenen.

Den verdenskjente artisten fortalte at hun synes det var vanskelig å synge og danse etter terroren i Paris, og at hun hadde vurdert å ikke fortsette showet.

- Det har vært vanskelig for meg å komme gjennom showet. Men så tenkte jeg, hvorfor skal jeg gi dem til det? Det er ingen i denne verden som skal få retten til å stoppe oss fra å gjøre det vi elsker.

Vi fortjener friheten til å ha det gøy, sa stjernen fra scenen.

Måtte samle seg Etter minutts stillhet måtte Madonna ta et øyeblikk til å samle seg, skriver den svenske avisa Expressen.

STILLHET: Madonna holdt et minutts stillhet da hun spilte på Tele2 Arena i Stockholm lørdag. Foto: TÄRNHUVUD ANNA  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
STILLHET: Madonna holdt et minutts stillhet da hun spilte på Tele2 Arena i Stockholm lørdag. Foto: TÄRNHUVUD ANNA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer

- Jeg skal prøve å slutte å gråte for en stund, sa hun før startet på sangen «Like A Prayer».

Madonna snakket også om hvordan hun tror vi kan forandre verden.

- Vi kan ikke forandre verden ved å velge en president eller drepe hundrevis av mennesker. Vi må begynne å behandle hver person med verdighet og respekt. Det er det eneste som kan forandre verden. Bare kjærlighet kan forandre verden, sa hun fra scenen.

Konserten hadde flere sikkerhetstiltak enn vanlig, skriver Expressen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram